©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp zwaar onderuit in Leuven Bears

Wat een snertprestatie van Telenet Giants Antwerp! De Sinjoren gingen na een erbarmelijke partij immers zwaar onderuit in Leuven Bears en leden een tweede nederlaag in vijf wedstrijden in de BNXT League.

Patrick Ceulemans

Nonchalant op een zondagnamiddag aan de wedstrijd beginnen op bezoek bij een coach als Eddy Casteels is om problemen vragen. “A walk in the park” draaide dan ook uit op een “nachtmerrie”. Dat coach Christophe Beghin met talent en de 18-jarige Thijs De Ridder begon ten koste van Jean-Marc Mwema bleek snel een vergiftigd geschenk. Voor een goed begrip: Thijs De Ridder was niet de oorzaak van de slechte Antwerpse start. Dat was vooral de Antwerpse defense die niet op de afspraak was. Dit in combinatie met een te egocentrische Elvir Fridrikisson, die te slordig acteerde, en Cameron Krutwig die niet bij de les was. Dat de IJslandse guard Fridriksson en vooral de Amerikaanse center Krutwig op cruciale posities niet constant presteren speelt Telenet Giants Antwerp op dit moment parten.

Meer had een gretig Leuven Bears niet nodig om in het eerste kwart via Thibaut Vanderhaegen en de Sloveen Jacob Cebasek afstand te nemen: 18-12.

Jean-Marc Mwema had in het eerste kwart zijn opwachting al gemaakt, maar ook hij kreeg de Antwerpse machine niet aan de gang. Een dartel Leuven Bears was op alle vlakken immers oppermachtig. Romain Boxus en Jacob Cebasek (3 op 3 in de eerste helft) dropten driepunters en de Leuvenaars waren tevens scherp in defense. Jaylen Hands, de nieuwe Amerikaanse shooting guard en vervanger voor de geblesseerde Markel Brown, had bij de Sinjoren intussen wel een geslaagd debuut gemaakt. Een Antwerpse remonte was evenwel niet aan de orde. De score evolueerde van 24-12 naar 31-12 en bij 37-17 was de Leuvense twintiger al reeds een feit. Halfweg had een enthousiast Leuven Bears reeds een 42-24 bonus beet.

Wie dacht dat Telenet Giants Antwerp met een scherpe reactie uit de kleedkamer zou komen was eraan voor de moeite. De Antwerpse motor sloeg immers niet aan. Ondanks vele rotaties, time-outs van coach Christophe Beghin ging het van kwaad naar erger. Jacob Cebasek (21 punten, 7 rebounds) , Nick McGlynn (18 punten, 5 rebounds) en Joshua Heath (10 assists) ging het naar 50-27 en 58-42 en een 65-45 Leuvense bonus halfweg.

De Giants hadden één magere troostprijs. Ze wonnen het slotkwart met 19-22, maar dat bracht hen dus geen stap dichter. Integendeel Leuven Bears demonstreerde op alle vlakken en boekte tegen een zwak Telenet Giants Antwerp na 77-55 dan ook een verdiende overwinning.

LEUVEN BEARS : Willems 0, Heath 4, Kralj 12, Boxus 11, Cebasek 21, Vanderhaegen 13, McGlynn 18, Young 5

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 3, Tiby 21, Van Den Eynde 5, D’Espallier 0, T. De Ridder 0, N. De Ridder 2, Rogiers 4, Cofer 0, Hands 17, Krutwig 3, Mwema 12 ,Donkor 0

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp