Gust De Reydt met enkele familieleden en links districtsschepen Marc Elseviers. 

Gust De Reydt met enkele familieleden en links districtsschepen Marc Elseviers. © Marc Wouters

Gust De Reydt viert uitgesteld zijn honderdste verjaardag

Sint-Mariaburg -

Gust De Reydt is al de 100 voorbij, maar kan nu pas zijn verjaardag vieren. Een feest in coronatijd kon niet. Gust werd zondag door familie en kennissen in het ontmoetingscentrum Elcks Thuys uitgebreid in de bloemen gezet.

Gust De Reydt werd in Antwerpen geboren. Het gezin verhuisde al vlug naar Mariaburg-Ekeren. Gust kwam op zijn 20ste als handzetter bij Gazet Van Antwerpen terecht. Toen werden de artikels in de krant letter per letter gezet. Gust ging in 1983 met pensioen. De jaarlijks reünie met zijn oud collega‘s stond in het vet in zijn agenda. “Als je 100 wordt, heb je al veel vrienden verloren. Er blijft bijna niemand over”, zegt gust. In 2009 werd Gust weduwnaar.

Het levensverhaal van Gust en zijn echtgenote in 3 delen.

Het levensverhaal van Gust en zijn echtgenote in 3 delen. © Marc Wouters

Hij woont nu bij een zoon in Mariaburg-Brasschaat. Naast hem woont een van zijn dochters. De eeuweling leest nog elke dag zijn krant. Hij helpt ook nog in het huishouden. ”Ik moet altijd iets om handen hebben”, zegt Gust. In juni werd Gust al gevierd door het gemeentebestuur van Brasschaat. Zondag kwam districtsschepen Marc Elseviers langs met een cadeautje. (mawo )

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio