Annelies Verlinden en Joachim Coens met het Brasschaatse CD&V-bestuur. 

Annelies Verlinden en Joachim Coens met het Brasschaatse CD&V-bestuur. © Jan Brys

Joachim Coens en Annelies Verlinden vieren mee 75 jaar CD&V Brasschaat

Brasschaat -

De Brasschaatse CD&V-afdeling bestaat 75 jaar. Deze verjaardag werd gevierd in aanwezigheid van nationaal voorzitter Joachim Coens en federaal minister Annelies Verlinden.

In die 75 jaar zat CVP, later CD&V, slechts tien jaar in de oppositie. Dat was in de periode 1958-1963 en nu de voorbije drie jaar.

“In al die andere jaren heeft de partij bestuursverantwoordelijkheid gedragen en haar stempel gedrukt op het beleid in Brasschaat. Het waren CVP-burgemeesters die aan de basis lagen van grote projecten zoals de aankoop van het gemeentepark en domein De Mick”, legt voorzitter Herman Coolen uit.

“In 1977 kwam Lode Bertels aan het hoofd te staan als burgemeester en hij bleef dat gedurende 27 jaar. Lode heeft tal van sociale organisaties en instellingen opgericht. Denk maar aan de drie Dienstencentra, het Sterrenhuis en Aralea. Na Lode kwam Dirk de Kort. Hij was burgemeester van 2003 tot 2012. Onder zijn leiding werd onder meer Sportoase en de Coppenscampus gerealiseerd”.

Op dit ogenblik heeft CD&V zes verkozenen in de Brasschaatse gemeenteraad. Er is sinds de verkiezingen van 2018 heel wat verloop geweest. Niels de Kort, Babs De Vocht, Shana Claessens en Jef Konings stonden hun mandaat af. Tijdens de komende gemeenteraadszitting legt Marie-Anne Coppens de eed af in de raad. Zij vervangt Jef Konings die enkele weken geleden te kennen gaf ermee op te houden.

CD&V Brasschaat kent moeilijke tijden. Bij de verkiezingen van 2006 behaalde de partij nog 13 zetels. Dat was toen nog in kartel van N-VA. In 2012 trokken beide partijen afzonderlijk naar de verkiezingen en kwam CD&V uit op 9. Zes jaar later zakte dat aantal naar 6. De partij zoekt al jaren naar vernieuwing en dat zal opnieuw het geval zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio