© BFM

Drie panden ontruimd door hevige woningbrand vlak bij Stuivenbergziekenhuis

Antwerpen -

Brandweer Zone Antwerpen rukte zondagmiddag uit voor een hevige woningbrand in de Somméstraat, vlak bij het Stuivenbergziekenhuis. Drie naastgelegen panden werden ontruimd, maar niemand raakte gewond.

Het vuur brak om een nog onduidelijke reden uit rond 16.30 uur. “Bij het aanrijden van onze ploegen was een rookpluim van ver te zien, waardoor de situatie op het eerste gezicht ernstig leek. De brand was ook moeilijk te bestrijden, omdat het vuur achteraan de woning woedde”, vertelt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen.

Voor alle zekerheid werden drie panden in de Somméstraat ontruimd, waardoor zo’n 15-tal personen tijdelijk hun woning moesten verlaten. “Niemand raakte gewond. Na een tijdje kregen we de brand ook onder controle. We blijven nog een tijdje ter plaatse om te verluchten en te kijken of de omgeving opnieuw veilig is”, aldus De Clercq.

De Somméstraat was tijdelijk afgesloten door alle brandweerwagens in de straat, waardoor het verkeer plaatselijk moest omrijden.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio