©  BELGA

KV Mechelen veroordeelt voetzoeker van eigen fans na meldingen gehoorschade: “Dit kan niet”

Het is de laatste weken in de Jupiler Pro League geen vreemd zicht meer: rookbommen en pyrotechnisch materiaal in de tribunes. Zondag voor de aftrap van Beerschot - KV Mechelen waren het de Malinwa-supporters die zich eraan zondigden en na een half uur spelen en een 0-1-achterstand gingen de poppen aan het dansen bij de thuissupporters. Maandag liet Malinwa in een officieel communiqué verstaan dat er ook een voetzoeker ontplofte in het bezoekersvak en dat het die actie veroordeelt.

tsfn, havg, svds

Kapitein en doelman Mike Vanhamel zag een paarse rookbom belanden in het zestienmetergebied en maakte ref D’Hondt daarop attent. Na een oponthoud van een minuutje kon de wedstrijd weer hervat worden.

KV scherp voor eigen aanhang

Naast de rookbommetjes ontplofte er ook een voetzoeker in het bezoekersvak, afkomstig van de geel-rode aanhang. “Verschillende supporters maken intussen melding van gehoorschade”, aldus KV. De club kwam maandag met een officiële reactie naar buiten: “Dit gedrag is ongepast. KV Mechelen is een familieclub en trots op zijn divers publiek, zowel jongeren, kinderen als vrouwen komen massaal naar wedstrijden kijken. Het tot ontploffing brengen van zo’n luide voetzoeker getuigt van weinig respect voor de medesupporters. De veiligheidsdiensten deden al het nodige werk, ook de club zal de dader hiervoor streng straffen.”

Het wangedrag werd ook aangekaart en veroordeeld door het Malinwa Supportersorgaan. “Dit hoort niet bij de fantastische steun die onze supporters zowel bij thuiswedstrijden als op verplaatsing brengen. Wij veroordelen dit gedrag, verschillende supporters hebben gehoorschade, dit kan echt niet”, aldus voorzitter Hans De Decker op de webstek van KV.

Na de knal maakten verschillende supporters melding van gehoorschade. Aan supporters die klachten hebben na de knal, vraagt de club om de eigen arts te raadplegen. Het medisch attest kan binnengebracht worden in het commissariaat van de politie Mechelen-Willebroek in de Frederik De Merodestraat in Mechelen. De politie bundelt alle klachten.

 

 ©  BELGA

 

 ©  rr

 

 ©  BELGA

MEER OVER KV Mechelen