Griet Oorts met dochter Floor en jeugdkampioen Elza van ’s Hertogendijk.  

Griet Oorts met dochter Floor en jeugdkampioen Elza van ’s Hertogendijk.  ©  kma

Mooiste jonge Belgisch trekpaard van onze provincie graast in Stabroek

Pulderbos -

Op de LRV-terreinen in Pulderbos vond zondag het provinciaal kampioenschap van het Belgisch Trekpaard plaats. Gert en Griet Adriaenssens-Oorts uit Stabroek wonnen met hun driejarige merrie Elza van ’s Hertogendijk het jeugdkampioenschap. De vierjarige merrie Robin van de Grens van Jos en Paul Jansen uit Meerle won het kampioenschap van de oudere merries en werd algemeen kampioen.

Gert en Griet Adriaenssens-Oorts van Stal ’s Hertogendijk zetten samen met hun kinderen Jul (8) en Floor (6) de trekpaardenstal van Gerts grootvader Rik Maes verder. Griet is afkomstig van Pulderbos. Ook haar vader Walter Oorts fokt Belgische trekpaarden. “Maar de bloedlijnen van onze paarden in Stabroek en die van mijn vader zijn wel wat verschillend”, zegt ze. Dochter Floor helpt al flink mee en heeft de microbe ook te pakken.

De prijskamp in Pulderbos was rond 15u afgerond. 

De prijskamp in Pulderbos was rond 15u afgerond. ©  kma

Het mooiste Belgisch trekpaard van de provincie Antwerpen woont in Meerle. Jos en Paul Jansen wonnen met hun vierjarige merrie Robin van de Grens de titel van merries ouder dan vier jaar. Robin werd ook uitgeroepen tot algemeen kampioen. “Een kasteel van een merrie”, omschreef een toeschouwer het prijsbeest van Jos en Paul Jansen. Paul was enorm content. “Vorig jaar wonnen we ook al het provinciaal kampioenschap met een halfzus van Robin. Wij zijn van landbouwafkomst. Vader is sinds vorig jaar met pensioen en heeft al zijn koeien weggedaan. Maar onze Belgische trekpaarden blijven.”

De dieren werden onder meer gekeurd op sierlijkheid en souplesse in stap en draf en toilettage. Er werden in Pulderbos enkel titels uitgereikt aan merries, niet aan hengsten.

Algemeen provinciaal kampioen bij de merries is deze Robin van de Grens. 

Algemeen provinciaal kampioen bij de merries is deze Robin van de Grens. ©  kma

Het provinciaal kampioenschap van het Belgisch trekpaard. 

Het provinciaal kampioenschap van het Belgisch trekpaard. ©  kma

 kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio