Voorzitter Alois Verbraeken van De Vrije Zwaaiers leverde de grootste pompoen aan van bijna 400 kg. 

Voorzitter Alois Verbraeken van De Vrije Zwaaiers leverde de grootste pompoen aan van bijna 400 kg. © Elke Lamens

Halloweenwandeling De Vrije Zwaaiers lokt recordaantal deelnemers

Sint-Lenaarts -

Met een recordaantal wandelaars was de Halloweenhappening van de vendeliers De Vrije Zwaaiers een groot succes. Voor het eerst kon je ook op vrijdag deelnemen aan de griezeltocht. Op zaterdag werden de pompoenen gewogen.

Ruim 1.300 mensen namen op vrijdag en zaterdag deel aan de Halloweenwandeling van De Vrije Zwaaiers uit Sint-Lenaarts. “Op vrijdag telden we ruim vijfhonderd wandelaars en op zaterdag meer dan achthonderd. Daar zijn de kinderen jonger dan twaalf jaar niet bijgeteld, want die wandelen gratis mee”, stelt voorzitter Aloïs Verbraeken tevreden vast. Een nieuwe traditie is geboren.

Heel wat kinderen namen verkleed deel aan de griezeltocht.

Heel wat kinderen namen verkleed deel aan de griezeltocht. © Elke Lamens

In de loods van Aveve op de Hoogstraatsebaan konden wandelaars nakaarten bij een kom pompoensoep. Het was er gezellig druk. “We zijn Johan en Lies van Aveve heel dankbaar dat we de loods mogen gebruiken en voor de prijzen die ze schenken voor de pompoenwedstrijd.”

Die werd overigens gewonnen door de voorzitter zelf, met een kolos van 396 kilogram. In totaal werden er 36 pompoenen aangebracht. Dat is wel minder dan gewoonlijk, maar het was naar verluid dan ook geen goed pompoenjaar.

  (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio