Het G-team van Schelle Sport en Erik Van Looy zijn klaar voor de aftrap. © carlo coppejans

G-voetballers komen al vijftien jaar tot bloei bij Schelle Sport en Erik Van Looy viert mee

Schelle -

Bij Schelle Sport was het zaterdag groot feest. De club vierde vijftien jaar G-voetbal en de opstart van een auti-team. SK Muggenberg, de ploeg van onder meer Erik Van Looy, kwam graag meevieren om de G-voetballers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Schelle Sport was vijftien jaar geleden mee een van de pioniers om met G-voetbal voor kinderen en jongvolwassenen met een mentale of fysieke beperking van start te gaan en mag dan ook terecht de titel van ambassadeur van het G-voetbal voeren. In haar filosofie dat iedereen moet kunnen voetballen/sporten investeert de club graag geld, tijd en energie in de G-werking.

Een spannende fase voor doel. © carlo coppejans

“Want we moeten niet ontkennen dat het op al die vlakken wel een extra inspanning vraagt”, zegt voorzitter Yves ’s Jongers. “Zo heb je ten opzichte van het reguliere voetbal bijvoorbeeld extra trainers en begeleiders nodig. Bovendien moeten zij goed weten hoe met de spelers om te gaan, want het vraagt een heel andere aanpak. Een goede jeugdtrainer is daarom geen goede trainer voor het G-voetbal.”

“In het reguliere voetbal is het al niet simpel om elk seizoen dat plaatje in te vullen, laat staan in het G-voetbal”, weet communicatieverantwoordelijke Raymond Claes. “Naar opleiding toe zouden er daarom toch nog meer mogelijkheden moeten worden gecreëerd. In februari gaat er op Schelle Sport vanuit Voetbal Vlaanderen nu alleszins ook een opleiding ‘scheidsrechter in het G-voetbal’ van start want ook dat vraagt een andere, specifieke aanpak. Gelukkig kunnen we bij Schelle Sport rekenen op een groep gedreven en enthousiaste begeleiders.”

Dat heeft ook al zijn vruchten afgeworpen, want in die vijftien jaar zijn al heel wat spelertjes bij Schelle tot bloei gekomen. Zo werden vorig jaar Jitse Brusten en Glenn Criel geselecteerd voor de Special Devils (niveau 3), het nieuwe G-voetbalelftal van België.

Nationale Spelen

“En volgend jaar in mei mogen we liefst twaalf spelers afvaardigen voor de Nationale Spelen van de Special Olympics”, zegt een trotste coördinator Jennifer De Weerdt. Sinds drie jaar heeft ze met veel passie en vuur de job van coördinator op zich genomen. Zo zette samen met de club dit seizoen ook een auti-team op poten. “Ook dat vraagt weer een andere aanpak”, vertelt ze. “Om die spelers te begeleiden, werken we ook met buddy’s.”

 © carlo coppejans

Het G-voetbal is bij Schelle Sport zo intussen uitgegroeid tot drie G-teams (kids, niveau 4 en niveau 2) en een auti-team, alles samen een vijftigtal leden. En zij vierden zaterdag feest met wedstrijdjes tegen trainers en papa’s, maar ook tegen SK Muggenberg met Erik Van Looy - die zich niet alleen als tegenstander maar graag ook als medespeler van Schelle toonde - Rudi Smidts en Anthony Van Der Wee, de wederhelft van Karen Damen. Ook zij kwam zelf graag een keer langs om niet alleen te supporteren voor haar man maar ook een brede smile op vele kindergezichten te toveren.

 © carlo coppejans

 © carlo coppejans

Bart Roggeman  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners