Jef De Clerck in zijn Buick uit 1906. 

Jef De Clerck in zijn Buick uit 1906. © Jan Brys

Buick van Jef De Clerck is blikvanger op eerste Winter op Wielen

Brasschaat -

Het evenement Winter op Wielen is na een onderbreking omwille van corona opnieuw van start gegaan. De Buick uit het jaar 1906 van Jef De Clerck viel het meest op te midden van die talloze andere oldtimers.

Op drie verschillende locaties konden de liefhebbers zich de ogen uit het hoofd kijken bij de oldtimers. De meeste aandacht ging naar de Buick van Jef De Clerck. 

“Ik heb verschillende oldtimers, maar dit is wel mijn pronkstuk. Dit voertuig is nog volledig authentiek. Hij rijdt op benzine en verbruikt ongeveer 15 liter, maar ik rijd er natuurlijk altijd wel zeer traag mee. De verlichting werkt op gas. Ik ben er echt verliefd op en ben er dan ook dagelijks mee bezig. Dat moet wel als je hem rijdende wil houden. Ik kom zo veel mogelijk naar dit evenement”, zegt Jef De Clerck uit Gooreind.

Veel belangstelling voor de oldtimers.

Veel belangstelling voor de oldtimers. © Jan Brys

De parking aan het Gunfire Museum stond vol met oldtimers waaronder een groot aantal militaire voertuigen. Ook bij Perron Noord was het een drukte van jewelste. Daartegenover stonden de vliegtuigjes van de aëroclub opgesteld.

De Winter op Wielen wordt nog tot maart volgend jaar georganiseerd, telkens de derde zondag van de maand. Van 10u tot 13u is iedereen welkom met of zonder oldtimer.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio