Bestuurster verliest controle over het stuur en crasht op Brechtsebaan in Schoten

Schoten -

Bij een ongeval op de Brechtsebaan in Schoten heeft een wagen zondagvoormiddag enkele boompjes uitgereden. De bestuurster en haar passagier raakten gelukkig niet gewond. Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de rijbaan wel een tijdje afgesloten.

De bestuurder van een wagen die in de richting van Sint Job reed, verloor rond half elf om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur. De wagen week af van het rijvak, maaide vier boompjes aan de overkant van de rijweg weg en kwam uiteindelijk aan de overkant tot stilstand in een struik.

De brandweer van de posten Sint-Job en Schoten kwamen ter plaatse voor een ongeval met geknelden, maar beide inzittenden konden op eigen houtje uit de wagen klauteren. “Niemand raakte gewond”, vertelt Kristel Wouters van de lokale politie Schoten. “De brandweer kwam wel ter plaatse omdat er brokstukken op de rijbaan waren beland.” De wagen moest getakeld worden.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Er waren geen andere partijen bij betrokken. Opmerkelijk is wel dat Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) twee weken geleden een nieuwe verkeerscampagne tegen hoge snelheid voorstelde op diezelfde Brechtsebaan, enkele kilometer verderop. Op die gewestweg, vlakbij een bushalte, verloor de toen vijftienjarige Aïsha Wagemans in 2009 het leven toen ze bij het oversteken van een zebrapad werd aangereden.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

jtp, jaa

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio