Wie volgt er in de voetstappen van Last Living Souls uit Olen, dat in 2020 Nief Talent won? 

Wie volgt er in de voetstappen van Last Living Souls uit Olen, dat in 2020 Nief Talent won? © RR

Neteland gaat weer op zoek naar Nief Talent

Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar -

De Olense band Last Living Souls mocht zich vorig jaar tot Nief Talent van het samenwerkingsverband Neteland kronen. De vijf gemeentes gaan in 2022 opnieuw op zoek naar muzikale klasbakken van eigen bodem.

Hans Otten

Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar, alias regio Neteland, lanceerden vorig jaar de eerste editie van Nief Talent. Uit iedere gemeente werd één muzikale artiest of band afgevaardigd naar de finale van 14 maart. Als die datum een belletje doet rinkelen: het is de dag dat corona ons land op slot deed. Bij de herkansing in oktober won Last Living Souls de prijs van de jury, Louter uit Herentals kroonde zich tot de publiekslieveling.

In 2022 komt er een tweede editie, maar opkomend muzikaal talent kan zich nu al inschrijven. “Nief Talent staat open voor alle muziekgenres en leeftijden. We zorgen voor professionele technische ondersteuning en promotie. De winnaar krijgt drie dagen opnametijd in een professionele muziekstudio in de omgeving. De winnaar van de publieksprijs mag deelnemen aan een professionele fotoshoot”, klinkt het bij Neteland.

Let wel: in tegenstelling tot vorig jaar kunnen geen deejays deelnemen – zij mogen zich in 2023 wagen aan een aparte wedstrijd. Om te kunnen deelnemen, moet minstens één groepslid in een gemeente van Neteland wonen. Via live preselecties in januari en februari kiest iedere gemeente één finalist, die strijdt om de titel van Nief Talent op 2 april in jeugdhuis Kapao in Olen. Inschrijven kan via de vrijetijdsdiensten van de vijf gemeentes.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio