© kma

Rock Around de Klok is direct schot in de roos

Pulderbos -

Het leek gewaagd: een nieuw openluchtfestival lanceren half oktober. Maar het bleef droog en er hing zo’n warme sfeer dat zelfs rond middernacht niemand kou had op de eerste editie van Rock Around de Klok op het plein voor café In de Klok in Pulderbos. Zeker De Kreunaers zette het podium in vuur en vlam.

Pulderbos had knaldrang na de lange coronapauze, wat enkele muziekliefhebbers samen met Valerie Collier en Kim Volkaert van café In de Klok inspireerde om zijn naam als feestdorp van de gemeente Zandhoven nog eens alle eer aan te doen.

Het feest begon vanaf 16u met de groep BOOM en de 3 Koningen. Tegen dat de De Kreunaers om 22u aan de beurt was, de tributeband van de Kreuners die in 2017 ontstond in Lier en omstreken, was het plein voor het café en de kerk volgestroomd.

De Kreunaers in actie. Zelfs tieners en twintigers zingen de hits van De Kreuners moeiteloos mee. 

De Kreunaers in actie. Zelfs tieners en twintigers zingen de hits van De Kreuners moeiteloos mee. ©  kma

Simon Batta (zang), Andrew O’Leary (bas), Luc De Haes (gitaar), Philippe Vervecken (drum) en Geert Verheyen (gitaar) speelden het dorp plat met hits als ‘Ik wil je’ en ‘Verliefd op Chris Lomme’. Voor De Kreunaers was het een halve thuismatch, want Andrew O’Leary woont in Pulderbos. Het was de eerste keer dat De Kreunaers in Pulderbos optrad. Andrew vroeg wie er bijna dag op dag dertig jaar geleden bij was toen De Kreuners in de tent van de KLJ van Pulderbos speelde, ook met alle nummers van hitplaat Hier en nu. Er gingen heel wat handen in de lucht, al viel het op dat ook veel twintigers en zelfs tieners de tijdloze nummers van De Kreuners kennen en kunnen meebrullen.

Zanger Simon Batta. 

Zanger Simon Batta. ©  kma

De zoon en vrouw van bassist Andrew O’Leary die een thuismatch speelde kwamen ook even op het podium. 

De zoon en vrouw van bassist Andrew O’Leary die een thuismatch speelde kwamen ook even op het podium. ©  kma

Het publiek bleef zo lang om bisnummers scanderen, dat Simon Batta op het laatst een pintje ging drinken en Andrew O’Leary zelf nog het minder bekend nummer ‘Vuil water’ van De Kreuners zong, waarbij hij de Lierse Nete door de Pulderbosse Wilboerebeek verving. Discobar Eleven sloot het festival. Rock Around de Klok moet elk jaar terugkomen, klonk het na afloop, met elk jaar De Kreunaers als headliner.

De Kreunaers, de tributeband van de Kreuners, in Pulderbos.   

De Kreunaers, de tributeband van de Kreuners, in Pulderbos.  ©  kma

De Kreunaers live in Pulderbos. 

De Kreunaers live in Pulderbos. ©  kma

Andrew O’Leary had veel fans meegebracht. 

Andrew O’Leary had veel fans meegebracht. ©  kma

Het publiek beleefde lol. 

Het publiek beleefde lol. ©  kma

 kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio