Thijs en Daan laten hun EK-bal signeren. 

Thijs en Daan laten hun EK-bal signeren. © givl

Balthazar Boma zorgt met signeersessie in Spar van Kessel voor lange wachtrij

Kessel -

Zaterdag was de parking van de Spar in Kessel (Nijlen) helemaal volgestroomd met klanten en zelfs de fanfare was opgetrommeld. Het leek op een vervroegde intrede van Sinterklaas, maar het was Balthazar Boma, het personage uit FC De Kampioenen gespeeld door Marijn Devalck, die uit de auto stapte om een signeersessie te houden.

Gino Van Looy

Zoals het past bij de Kampioenen, arriveerde Boma een half uur later dan voorzien door fileproblemen. Maar dat kon de pret niet bederven voor de ongeveer driehonderd klanten die waren komen opdagen om hun bal of strip te laten signeren. De fanfare verwelkomde Boma met gepaste muziek, waarna hij aan zijn taak kon beginnen.

Uitbater Tim Anthonis was heel blij met de opkomst voor de actie, die al anderhalf jaar gepland stond. “We hadden een spaaractie voor de officiële wedstrijdbal van het EK 2020, maar door corona werd het EK met een jaar uitgesteld. Aangezien we al die ballen hadden, hebben we onze actie dan een jaar later gestart”, legt Anthonis uit. “We wilden iets speciaals doen voor onze klanten en hadden dan het idee om een signeersessie met Balthazar Boma te organiseren. Het is een groot succes geworden, want de klanten stonden tot buiten aan te schuiven. Ik schat dat zo’n driehonderd personen een bal lieten signeren. De fanfare heeft van de intrede ook iets heel feestelijk gemaakt en ik denk dat de klanten ook tevreden zijn.”

Niet mee voetballen

Dat was in elk geval zo bij de broers Thijs en Daan. “Wij zijn grote fan van FC De Kampioenen en hebben hier lang naar uitgekeken. We stonden al anderhalfuur voor zijn aankomst te wachten, maar dat hadden we ervoor over. Boma zelf was ook grappig tijdens het signeren en nam zijn tijd. Wat ik nu met die bal ga doen? In een kast leggen en er af en toe eens naar kijken. Voetballen ga ik er niet mee doen, ik heb genoeg andere ballen. Ik wil dat die handtekening erop blijft staan.” (givl)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio