© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Verschillende straten afgesloten of moeilijker bereikbaar door nutswerken

Sint-Katelijne-Waver -

Op maandag 18 oktober starten er in Sint-Katelijne-Waver op verschillende plaatsen werkzaamheden. Dat is onder meer het geval in de Kempenarestraat en de Lombaardstraat. Het verkeer zal, afhankelijk van de situatie, rekening moeten houden met tijdelijke verkeerslichten of een omleiding.

Voor het nieuwe glasvezel- en fibernetwerk starten Proximus en Telenet op maandag 18 oktober met werken in de Kempenarestraat tussen de Mechelsesteenweg en Strijbroek. Deze werken zullen ongeveer twee weken duren. Daarna wordt er ook twee weken lang gewerkt aan het kruispunt van de Kempenarestraat met de Mechelsesteenweg. Verkeerslichten en een tijdelijk fietspad moeten ervoor zorgen dat iedereen veilig langs de werfzone kan passeren.

In de Lombaardstraat, de Mechelbaan en Heivelden is het Fluvius dat werkzaamheden moet uitvoeren. “Een tijdje geleden voerde Fluvius hier al werken uit, maar de juiste kabel was toen niet voorhanden”, aldus de gemeente. “Daarom komt men de werken nu afronden. Ze starten op maandag en moeten klaar zijn op vrijdag 22 oktober. Op de Mechelbaan komen tijdelijke verkeerslichten en er is ook een lokale omleiding.”

De Clemenceaustraat wordt dan weer volledig onderbroken van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 oktober. Ook hier worden nutswerken uitgevoerd. Er wordt een omleiding voorzien via de Schouwvelden, de Liersesteenweg en de Hertstraat. Voetgangers en fietsers behouden wel steeds doorgang.

Een gedetailleerd overzicht van alle werken en de gewijzigde verkeerssituaties kan je terugvinden op de website van de gemeente. (svds)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen