©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Weer niks buitenshuis voor Lierse K.: Pallieters gaan pijnlijk onderuit in Virton

Twee weken na de teleurstellende puntendeling op het eigen Lisp tegen Moeskroen liep Lierse op een zowaar nog pijnlijkere mispoes bij Virton. De Pallieters liepen in de Gaumestreek nog binnen het halfuur op een dubbele achterstand, die enkel beantwoord werd door een aansluitingstreffer van Jonathan Hendrickx. Zo blijft het voor een flets Lierse nog altijd wachten op een eerste driepunter buitenshuis.

Kurt Guldentops

Wat riep Lierse toch weer domweg het onheil over zichzelf af in die eerste helft. Lang niet onaardig gestart met pogingen van Hendrickx en Yagan liep het na een kwartier plots helemaal mis voor de bezoekers. Jarno De Smet kon een eerste verwittiging van Anne nog met een voetveeg in hoekschop weren, maar kort daarop was het toch raak.

Aabbou zet met één simpele baltoets Anne alleen voor De Smet en die legde door de benen van de Lierse goalie binnen. De bezoekers leken het noorden helemaal kwijt. Ghazoini mikte nog een keer op de vuisten van De Smet, maar nog voor het halfuur was de dubbele achterstand toch een feit. Alweer Anne priemde zich probleemloos door het hart van de defensie en legde simpel binnen. Kaas met gaten, neen simpelweg platte kaas daar achterin bij de Pallieters.

Vier keer geel

Die kropen voor de pauze wel nog enigszins recht. Een doelpunt van Yagan werd afgekeurd wegens buitenspel, maar net voor rust legde Hendrickx dan toch op aangeven van Yagan aan de tweede paal binnen. Het wakkerde alvast het vuur aan, want na een opstootje trok scheidrechter Simonini Matonga liefst vier keer geel, alvorens hij iedereen de kleedkamers injoeg.

Jacht maken op minstens de gelijkmaker. Zo klaar was de opdracht voor Lierse in de tweede periode. Die 2-2 kwam ook snel in zicht. Yagan devieerde een hoekschop van Maes maar nipt naast. De Pallieters drongen Virton terug, maar leefden toch hoofdzakelijk van halve kansjes. Enkel de ingevallen Liongola kreeg nog een reuzenkans, maar mikte onbeholpen naast. En dus bleef Lierse voor de derde keer dit seizoen met lege handen.

Lierse mag dan enkele weken geleden even van meer hebben gedroomd, de roep om een zorgeloze campagne zal straks opnieuw primeren op het Lisp na de matige 1 op 6 tegen Moeskroen en Virton.

VIRTON: Sadin, Doué, Rizzo, Droehnle, Ghazoini (67’ Hamzaoui), Touré, Kryeziu (53’ Karamoko), Guillaume (73’ Din Sula), Allach, Aabbou, Anne.

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Gillekens, Schuermans, Laes (46’ Schouterden), Swinnen, Van Acker, Stallone Limbombe, Maes (68’ De Schryver), Yagan (79’ Liongola), Abdallah.

DOELPUNTEN: 18’ Anne 1-0, 27’ Anne 2-0, 44’ Hendrickx 2-1.

GELE KAARTEN: 45’ Gillekens, 45’ Aabbou, 45’ Yagan, 45’ Doué, 46’ Ghazoini, 73’ Allach, 78’ Touré, 87’ Swinnen, 91’ Anne.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Simonini Matonga.

TOESCHOUWERS: 1.500.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws