De wandelaars vertrokken aan het Huis van het Kind in Beerse met lichtgevende stokken. 

De wandelaars vertrokken aan het Huis van het Kind in Beerse met lichtgevende stokken. © Bart Van den Langenbergh

Lichtjeswandeling steunt mensen in armoede

Beerse -

Een dertigtal inwoners van Beerse nam zaterdagavond deel aan een lichtjeswandeling in het kader van de Dag tegen Armoede. “Dit is een hart onder de riem voor iedereen die dagelijks in armoede leeft”, zegt Viviane Cornelissen, beleidsmedewerker Armoede in Beerse.

De solidariteitsraad, vzw De Watertoren, de kerkraad en de lokale armoedewerking pakten zaterdag uit met een lichtjeswandeling als verzet tegen het onrecht van armoede. Vanuit het Huis van het Kind in de Bisschopslaan trok de lichtgevende stoet wandelaars naar armoede-organisatie De Watertoren, het sociaal huis en naar het gemeenschapscentrum. Onderweg maakten de deelnemers kennis met de armoedewerking in Beerse en met de werking van De Watertoren.

“Met deze wandeling steken we iedereen die dagelijks ervaart wat het is om in armoede te leven een hart onder de riem”, vertelt beleidsmedewerker Viviane Cornelissen. “Armoede is een onrecht en raakt mensen in het diepste van hun bestaan. Met deze actie willen we ook duidelijk maken dat armoede een zaak van iedereen is.” Het percentage van inwoners in Beerse dat in kansarmoede leeft, is de voorbije jaren sterk gestegen. Sinds 2008 is het percentage verviervoudigd van 2,5 % naar 11,7%. (bvdl)

 

Het gezelschap hield halt bij armoede-organisatie De Watertoren in de Boudewijnstraat in Beerse. 

Het gezelschap hield halt bij armoede-organisatie De Watertoren in de Boudewijnstraat in Beerse. © Bart Van den Langenbergh

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio