© rr

Thuisfans met rookbommen verstoren Zulte-Antwerp, uitfans steunen Dury

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Antwerp werd na een kwartier verstoord door enkele boze thuissupporters. Met rookbommen en gezangen gericht tegen trainer Franky Dury uitten ze hun frustratie. Ref Lardot legde de wedstrijd twee minuutjes stil.

tsfn

“Dury buiten!” klonk het na een kwartier spelen aan de Gaverbeek. Een deel van de thuissupporters had een protestactie gepland uit frustratie over de tegenvallende resultaten bij Zulte Waregem. Na vijftien minuten maakte het groepje supporters het stadion ingewandeld met rookbommen.

Na een oponthoud van twee minuten hervatte beide ploegen de wedstrijd weer, waarna meteen de 0-1 van Benson viel. Voor een deel van de thuissupporters het signaal om spanddoeken met “Houd de eer aan jezelf” en “Dury buiten” te ontrollen. De Antwerp-supporters toonden dan weer op geheel ironische wijze hun sympathie voor Dury door zijn naam te scanderen. Zulte Waregem staat voorlopig op een gedeelde voorlaatste plaats in het klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.