Brandweer moet gevluchte fietsdieven veilig van het dak naar beneden halen

Antwerpen -

De brandweer rukte vrijdagnacht uit naar de Van Ertbornstraat voor een opmerkelijke interventie. Twee fietsdieven waren naar het dak gevlucht om van de politie te vluchten en moesten veilig naar beneden gebracht worden. Eenmaal op begane grond werd het duo in de boeien geslagen.

De twee hadden iets voor middernacht twee fietsen gestolen, maar dankzij het trackingsysteem kon de Antwerpse politie snel hun vermoedelijke schuilplaats in de Van Ertbornstraat achterhalen. Er volgde een huiszoeking met ondersteuning van het snelleresponsteam, maar de twee verdachten vluchtten naar het dak.

“Daar kwamen ze na verschillende aanmaningen tevoorschijn”, zegt de politie. “Met hulp van de brandweer zijn de twee verdachten veilig naar beneden gebracht.” In de woning vond de politie — naast de gezochte fietsen — ook nog twee mountainbikes, twee plooifietsen en vier elektrische steps die vermoedelijk ook gestolen waren. “Alle fietsen zijn in beslag genomen. De twee verdachten van 31 en 21 zijn gearresteerd.”

Eerder op vrijdag kon het snelleresponsteam ook een fietsdief oppakken aan de Cogels-Osylei na een mislukte poging tot diefstal op het Burgemeester Edgard Reyckaertplein. “De politie sloeg de man in de boeien en hij werd gefouilleerd. Bij het aftasten van de man is een kniptang gevonden. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. De man stond trouwens ook nog geseind voor andere feiten en diende ook om die reden van zijn vrijheid benomen te worden”, zegt de politie.

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio