Partijgenoot Arnold Wittenberg uit Hoogstraten zette Ilse Van Den Heuvel in de bloemetjes voor haar positieve voorstel, met  steun van  voorzitter Ludwig Anthonissen. 

Partijgenoot Arnold Wittenberg uit Hoogstraten zette Ilse Van Den Heuvel in de bloemetjes voor haar positieve voorstel, met steun van voorzitter Ludwig Anthonissen. © RR

Regenboogzebrapaden afgekraakt op Facebook, gesteund door voltallige meerderheid

Brecht -

Raadslid Ilse Van Den Heuvel (Open Vld) die met haar voorstel voor regenboogzebrapaden net tegen haat en discriminatie wilde reageren, kreeg op Facebook veel onverdraagzame reacties. De gemeenteraad gaf een krachtig signaal door haar voorstel goed te keuren.

Het voorstel om in elke deelgemeente minstens één regenboogzebrapad te realiseren, kreeg de steun van de voltallige meerderheid. Op Facebook kon het voorstel op veel minder steun rekenen en lokte zelfs veel reacties uit als ‘dikke zever’, ‘onzinnig’, ‘van de pot gerukt’ en ‘die wil alleen haar naam in de gazet’.

De meerderheid schaarde zich volledig achter het voorstel dat net bedoeld was om een krachtig signaal aan de burgers te geven dat Brecht geen discriminatie en haat tolereert.

Dat krachtig signaal heeft de gemeenteraad begrepen en ook gegeven. “In elke deelgemeente komt er één regenboogzebrapad”, kon schepen van Openbare Werken Daan De Veuster (CD&V) bevestigen. Een timing kon hij er niet op kleven. Van Den Heuvel werd voor dit positieve idee zelfs in de bloemetjes gezet door haar partijgenoot Arnold Wittenberg uit Hoogstraten.

Alleen Ilse De Beuckaelaer (onafhankelijk) stemde tegen. Oppositieraadslid Patrick Van Assche (Vlaams Belang) onthield zich: “De regenboog als symbool is te zeer verweven met de LGBTQ- beweging om dienst te kunnen doen als algemeen symbool van verzet tegen discriminatie en haat. Zoveel mensen voelen zich onterecht behandeld, maar we kunnen niet voor iedereen een zebrapad schilderen.”

  (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio