©  AFP

Zeker drie doden bij aardbeving op Bali

Er zijn zaterdag minstens drie doden en zeven zwaargewonden gevallen nadat een aardbeving het Indonesische vakantie-eiland Bali trof.

Bron: BELGA

De aardbeving vond plaats voor zonsopgang, om 4.18 uur lokale tijd, waarbij de mensen volgens The Washington Post in paniek uit hun huizen renden. Het epicentrum lag acht kilometer ten noordwesten van Karangasem, op een diepte van tien kilometer. Dat zegt de nationale geologische dienst. Er volgde ook een naschok met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter. Die beving zou relatief diep geweest zijn, op zo’n 282 kilometer.

Huizen en gebouwen in het district Karangasem zijn ingestort, zegt districtshoofd Abdul Muhari. Door de beving zouden minstens drie dorpen afgesneden zijn van de wereld, ook overheidsfaciliteiten zouden beschadigd zijn.

Bali wordt ook “het eiland van de goden” genoemd en is de thuisbasis van meer dan 4 miljoen mensen. Het staat vooral bekend om de tempels, prachtige vulkanen en stranden. Donderdag ging het eiland voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw open voor toeristen nadat het aantal coronabesmettingen gedaald was.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AP