Enkele jaren geleden werden deze oude fietspaden aan de kant Wijnegem al vernieuwd. Nu i s het de beurt aan de overzicht, kant Schilde en restaurant Loteling. 

Enkele jaren geleden werden deze oude fietspaden aan de kant Wijnegem al vernieuwd. Nu i s het de beurt aan de overzicht, kant Schilde en restaurant Loteling. © JAA

Fietspaden aan Loteling vernieuwd: beperkte hinder en horecazaak bereikbaar

Schilde/Wijnegem -

Vanaf maandag 18 oktober voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Turnhoutsebaan (N112). Ter hoogte van restaurant de Loteling, op de grens van Wijnegem en Schilde, wordt het fietspad vernieuwd. De werken zullen ongeveer anderhalve maand duren.

Jan Auman

“Ik zet deze legislatuur sterk in op veilige en comfortabele fietspaden”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Als we willen dat mensen vaker voor de fiets kiezen, zijn investeringen in fietscomfort noodzakelijk. Voor het vernieuwen van het stuk fietspad op de Turnhoutsebaan voorzie ik 75.000 euro.”

Op de Turnhoutsebaan komende van het kruispunt met de Houtlaan is het fietspad richting Wijnegem plaatselijk aan vernieuwing toe. Ter hoogte van restaurant de Loteling bestaat het fietspad nog uit verouderde betonplaten. De aannemer gaat over een afstand van zo’n 400 meter de betonplaten opbreken en vervangen door een comfortabel fietspad in asfalt. Aan de overzijde van de Turnhoutsebaan en verder door richting Wijnegem werden de fietspaden eerder al aangelegd in asfalt. De vernieuwing van deze strook fietspad zal het fietscomfort verbeteren.


 

 © JAA

Fietsers richting Wijnegem zullen tijdens de werken tijdelijk in dubbele richting fietsen op het fietspad aan de overzijde. Aan het einde van de werfzone wordt een tijdelijke oversteekplaats voorzien om de Turnhoutsebaan over te steken. Autoverkeer op de Turnhoutsebaan blijft steeds in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van de werfzone rijdt het verkeer richting Wijnegem plaatselijk over de gearceerde middenstrook. Ter hoogte van de Loteling wordt de bus- en parkeerstrook ingenomen als werfzone en geldt er een parkeerverbod voor de duur van de werken. De bussen van De Lijn blijven over de Turnhoutsebaan rijden, maar de halte ter hoogte van de Loteling wordt tijdelijk niet bediend. ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio