Een veertigtal trok van de bibliotheek naar het iets verder gelegen skatepark. 

Een veertigtal trok van de bibliotheek naar het iets verder gelegen skatepark. ©  Carlo Coppejans

Fakkeltocht Vlaams Belang hekelt geweld aan skatepark

Berendrecht -

Het Vlaams Belang hield vrijdagavond een fakkeltocht. De groep van een veertigtal trok van de bibliotheek naar het iets verder gelegen skatepark. Hiermee wilde de partij nog eens de aandacht vestigen op de problemen van agressie en drugsoverlast in dat deel van Berendrecht.

Kopstukken van het Vlaams Belang Filip Dewinter en fractieleider van het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad Sam van Rooy waren speciaal naar Berendrecht afgezakt om de partijgenoten in het district te steunen. Plaatselijk voorzitter van Vlaams Belang Steve Van Broeckhoven benadrukt dat de problematiek van agressie aan het skatepark en de drugsoverlast aan de bib al veelvuldig werd aangekaart in de districtsraad, maar dat tot nu geen doortastende maatregelen werden genomen. Onlangs liep een ruzie tussen jongeren nog stevig uit de hand, zeker toen beide partijen er volwassenen gingen bijhalen. Ook rond de bib van Berendrecht is er geregeld overlast. Dat zou dan te maken hebben met het dealen van drugs.

“Er is wel moeite gedaan om nu aan het skatepark een mobiele camera te plaatsen, maar dat is voor ons niet voldoende”, zegt Steve Van Broeckhoven. “Gezien de ernst van het probleem is ook aan de bib een vaste camera nodig, maar we weten ook dat het district niet bevoegd is voor deze problematiek. Daarom richten we ons vanavond in de eerste plaats tot de stad Antwerpen. Het polderdistrict heeft een voltijdse buurtregisseur nodig, ook dat kan een deel van de oplossing zijn.”

Sam Van Rooy en Filip Dewinter waren speciaal naar Berendrecht afgezakt om de partijgenoten in het district te steunen. 

Sam Van Rooy en Filip Dewinter waren speciaal naar Berendrecht afgezakt om de partijgenoten in het district te steunen. ©  Carlo Coppejans

Sam Van Rooy is het ermee eens. “We kunnen niet dulden dat een typisch grootstedelijke problematiek zich verspreidt naar het polderdistrict. Na een interpellatie van Bart De Wever in de gemeenteraad, liet hij verstaan dat er overwogen wordt om op die plekken vaste camera’s neer te zetten. Een vage belofte, want een termijn kon de Antwerpse burgemeester er niet op plakken.”

Camera’s

De Antwerpse politie en ook het wijkteam van het district controleren geregeld. De probleemjongeren zijn gekend en worden gevolgd. “Doen uitschijnen dat het polderdistrict in brand staat, is fout”, zegt districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA). “Er zijn problemen, maar het is belangrijk dat we in gesprek blijven met de verschillende partijen. We mogen niet vergeten dat het hier gaat om minderjarigen. Omdat we hebben aangedrongen op het plaatsen van camera’s, staat er nu al eentje. Bij schermutselingen kunnen we dan ook terugvallen op de gemaakte beelden. Alles tolereren gaan we niet doen. Als het moet, gaan onze politiemensen ook krachtdadig optreden. Het laatste wat we willen is dat burgers het recht in eigen handen gaan nemen.”

 

 ©  Carlo Coppejans

 

 ©  Carlo Coppejans

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio