© Joren De Weerdt

Gazet van Antwerpen trakteert op tournée general: “Bollekes smaken naar meer”

Herenthout -

Gazet van Antwerpen en Stadsbrouwerij De Koninck trakteerden vrijdagavond in elke gemeente op een gratis vat. Zo hieven we het glas – of beter gezegd het Bolleke – op onze herwonnen vrijheid. Wij bleven plakken in het jarige café Bar-Baar.

Stefan Laenen
“Schol, doe mij maar zo’n Bol”, zegt Lore Meulemans. Zij kan de traktatie van  wel smaken. 

“Schol, doe mij maar zo’n Bol”, zegt Lore Meulemans. Zij kan de traktatie van wel smaken. ©  Joren De Weerdt

“Schol, doe mij maar zo’n Bol”, lacht Lore Meulemans. De Herenthoutse onderwijzers zakte na school meteen af naar de afterworkparty in haar stamkroeg Bar-Baar. “Normaliter sluiten mijn vriendinnen en ik hier de werkweek af met een glaasje cava. Vermits Gazet van Antwerpen trakteert, proberen we nu dus een Bolleke. Ik lust graag biertjes, maar een Bolleke dronk ik nog nooit. Ik moet bekennen: het smaakt. Naar meer.” (lacht)

Naast een gratis vat, is er in de hippe kroeg nog een reden voor een stevig feestje. “Bar-Baar bestaat dit weekend 6 jaar en dat vieren we in stijl”, vertelt cafébaas Steven Verbruggen. “Vandaag dus met een afterworkparty en zaterdag met dj’s Hypesquad en Emillion. De voorbije 6 jaar organiseerde ik elk weekend een feest en met die traditie knopen we nu weer aan. Nu het weer mag.”

Nu het weer mag, inderdaad. “Net zoals alle collega’s moest ik noodgedwongen maandenlang mijn zaak sluiten. Ik lieg als ik zeg dat dit een makkelijke periode was. Toch probeerde ik mij bezig te houden. Het interieur kreeg een nieuw accent. Ik heb geverfd, behangen en geknutseld. Tijdens de lockdowns bood ik een take-away aan. Lekkere afhaalmaaltijden, steeds in een ander thema zoals Mexicaans, Libanees of Thaïs. In de toekomst blijven we een verrassende wereldkeuken en fancy streetfood serveren. Geregeld nodig ik chefs uit in de keuken van Bar-Baar, zijn nemen dan een weekend de kaart over.”

Cafébaas Steven Verbruggen is blij met het gratis van onze krant. 

Cafébaas Steven Verbruggen is blij met het gratis van onze krant. ©  Joren De Weerdt

Carnaval

Terwijl de eerste Bollekes vlot over de toog gaan, laat db Brighton Today de eerste beats bollen. “We spelen vanavond enkel Britpop”, zegt dj Sven Cambré. “We draaien het beste uit de Britse hitgeschiedenis. De volgende maanden wacht ons vooral carnavalsmuziek, want ik ben vorige week verkozen tot nar van prins Bram I en Sven zit in de Raad van Elf”, lacht compagnon dj Fonne Van Kerckhoven.

Na het vat van , trakteert DB Brighton Today de cafébezoekers de rest van de avond op Britpop. 

Na het vat van , trakteert DB Brighton Today de cafébezoekers de rest van de avond op Britpop. ©  Joren De Weerdt

“Geef ons dus nog maar een Bolleke”, lachen de platenruiters. Beide carnavalisten beloven trouwens dat prins Bram I en zijn gevolg voluit de Herenthoutste horeca zullen steunen.

Schol! 

Schol! ©  Joren De Weerdt

Het gratis vat was ook een verrassing voor de zaakvoerder zelf. “Gazet van Antwerpen stond plots voor mijn deur met een vat. Tot mijn eigen verbazing. Naar aanleiding van jullie reeks Blijven Plakken was er een stemming, maar die was mij ontgaan. Dus ik voerde geen promotie. Het doet deugd dat mijn klanten aan Bar-Baar dachten. Al zijn alle kroegen in ons stoetersdorp een bezoek waard. Blijven Plakken blikte terug op café De Pindop. Daar was ik vroeger vaste klant. De toenmalige cafébaas Michel Van Hoof baat nu tegenover mijn deur Ter Voncke uit. We zijn kameraden, buren en collega’s.”

Bom

Ondertussen loopt Bar-Baar aardig vol. “Het eerste Bolleke van ’t vat heb ik geproefd. Hoewel het naar meer smaakt, hou ik vanavond toch het hoofd nuchter. Ik merkte namelijk in de voorbij weken dat de ontlading bij klanten groot is. Er is hier al stevig gedronken en gefeest, wat zeer plezierig is, maar voor mij en mijn team uiteraard neerkomt op stevig uit de pijp komen. Maar liever zo, ik ben blij dat alles weer stilaan richting het oude evolueert. Ik kijk nu al uit naar carnaval in Herenthout. Onder leiding van onze pas verkozen prins Bram I wordt carnaval een bom!”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio