©  bfs

Tractor rijdt bovenleiding spoorweg kapot: treinverkeer onderbroken tussen Temse en Sint-Niklaas

Door schade aan een overweg is het treinverkeer vrijdag sinds iets voor 19 uur onderbroken tussen Temse en Sint-Niklaas in beide richtingen. De NMBS heeft vervangbussen ingezet. Ten vroegste zaterdagochtend kunnen er weer treinen rijden.

Bron: BELGA

De chauffeur van een tractor met aanhangwagen is in de Beekstraat in Temse tegen een portiek van de bovenleiding gereden. Door de aanrijding kwam de paal schuin te staan. Spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel blijft nog heel de avond en nacht ter plaatse om de schade te herstellen.

Het treinverkeer blijft alvast de rest van de avond onderbroken. Of er ook morgen nog hinder zal zijn, is nog niet duidelijk. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Ook de aanhangwagen liep geen schade op.

De chauffeur van de tractor zat verveeld met het ongeval. “We zijn de maïs aan het oogsten op een veld hier achter de huizen”, zegt hij. “Vroeger konden we gemakkelijk op dat veld geraken via een veldweg iets verderop, maar daar wordt nu gebouwd. Daardoor zijn we genoodzaakt om via deze weg te rijden, die kennelijk net iets te smal is voor onze mastodonten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.