Inschrijven voor Dodentocht kan vanaf 22 maart

Bornem -

Wie een van de 13.000 wandelaars wil zijn tijdens de 53ste 100Km Dodentocht in Bornem, kan daar vanaf zaterdag 26 maart 2022 voor inschrijven.

Guy Delforge

Vrijdag 12 augustus 2022 wordt voor de 53ste keer 100Km Dodentocht georganiseerd. “Ook deze keer kunnen 13.000 wandelaars deelnemen”, zegt persverantwoordelijke Ilse Robyn. “Met goede moed en vooral veel goesting is het werkjaar voor deze 53ste editie van 100Km Dodentocht gestart. Het doet deugd om, na twee jaar zonder traditionele 100Km Dodentocht, opnieuw rond de tafel te zitten. Met het comité zijn we gestart met de voorbereidingen van deze editie.”

De verschillende cellen van de organisatie zijn uit de startblokken geschoten. Het parcours kan uitgewerkt worden, de zoektocht naar controleposten en bevoorrading is gestart net als het contacteren van sponsors, opvragen van tenten en mobiele wc’s, en nog veel meer.

Limiet

“Voorlopig is het nog veel werk achter de schermen”, zeggen de organisatoren. “Zaterdag 26 maart begint het echte werk. Vanaf dan kunnen wandelaars zich inschrijven. Net als de voorbije jaren behouden we de limiet van 13.000 wandelaars.”

Een van de belangrijkste uitdagingen voor de organisatoren is genoeg vrijwilligers vinden. “We hebben meer dan duizend vrijwilligers nodig om 100Km Dodentocht vlot te laten verlopen. Alle hulp is dan ook welkom. Misschien is er wel een vereniging of sportclub die het ziet zitten om een controlepost te bemannen? Of misschien heeft er iemand de week voor Dodentocht zin en tijd om mee tenten op te bouwen? We zoeken ook altijd vrijwilligers om met een bezemwagen te rijden of om ons MEP-team te versterken. Ook mensen die eerder creatief zijn aangelegd en goed overweg kunnen met een fototoestel of videocamera zijn zeker welkom.”

MEER OVER Dodentocht