Burgemeester Tom De Vries en schepen van Sport Steven Mattheus in de nieuwe turnzaal.

Burgemeester Tom De Vries en schepen van Sport Steven Mattheus in de nieuwe turnzaal. © Bart Roggeman

Ruim duizend vierkante meter extra sportinfrastructuur: “Ook andere clubs uit regio aantrekken”

Niel -

In Niel zijn de nieuwe dojo, turn- en danszaal in het sportpark officieel in gebruik genomen. Het gaat om een aanzienlijke uitbreiding met ruim 1.000 vierkante meter. “Met deze state of the art infrastructuur hopen we ook nog nieuwe clubs aan te trekken”, zegt schepen van Sport Steven Mattheus (Open Vld).

Onder meer de twee grote clubs turnkring VGL Niel en judoschool Fudji Yama zijn alvast opgetogen met de nieuwe infrastructuur. “De turnclub zat voordien verspreid over verschillende locaties. In de ‘oude’ sporthal moesten ze ook telkens weer alles opruimen om plaats te maken voor andere sporten. Nu kunnen ze beschikken over een zaal waar de toestellen permanent kunnen blijven staan en netjes alles als een puzzel in mekaar past”, vertelt burgemeester Tom De Vries (Open Vld).

“Het is voor de club een volgende stap naar verdere professionalisering, want op de andere locaties zaten ze qua infrastructuur soms beknot. Onder meer naar de hoogte van de zaal toe. Dat is in de nieuwe turnzaal allemaal voorzien.”

“Ook van de judoclub hebben we al veel complimenten gekregen over de kwaliteit van de vloer”, zegt sportschepen Steven Mattheus. “De dojo kan ook worden gebruikt voor andere (gevecht)sporten. Zo hebben ook judo en kungfu er al onderdak en is er ook een aanvraag voor laido (zwaardtrekken). Maar ook yoga of aerobics kunnen er bijvoorbeeld.”

“Met de nieuwe infrastructuur stellen we ons graag open naar nieuwe clubs en willen we de regionale uitstraling versterken”, zegt de burgemeester. “De nieuwe dojo kan hiervoor per blokken worden gehuurd.”

De nieuwe infrastructuur werd gerealiseerd met de steun van Sport Vlaanderen dat voor de totale kostprijs van 2,5 miljoen euro een subsidie verleende van 413.000 euro. Het geheel kreeg een duurzaam en energievriendelijk karater met een warmtepomp die wordt aangedreven door groene stroom uit de zonnepanelen op de sporthal en een ecologisch luchtcirculatiesysteem.

(bar)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio