Wijnegemnaar en Radio 1-presentator Evert Venema zet zich mee achter de microfoon van Radio 2110FM 

Wijnegemnaar en Radio 1-presentator Evert Venema zet zich mee achter de microfoon van Radio 2110FM © Radio 1

2110FM levert soundtrack bij eerste Wijnegemse feestdag

Wijnegem -

De nieuwe burgemeester Leen Wouters (N-VA) komt al één maand na haar aanstelling op de proppen met een geschenk voor de Wijnegemnaren: een lokale feestdag. In en rond de pas gerestaureerde Vlemincktoren is niet toevallig op donderdag 21 oktober van alles te beleven en te horen, want het lokaal bestuur lanceert haar eigen radiostation. Al klinkt ook kritiek op het feit dat zo midden in de week lang niet alle inwoners zullen kunnen meevieren.

Voor wie het verband nog niet in de gaten heeft, herinneren we aan het postnummer van Wijnegem: 2110. “We hadden nog geen lokale feestdag. Nu dus wel, want het is de bedoeling dat we onze fijne gemeente ieder jaar op diezelfde dag zullen vieren”, lanceert Leen Wouters de 2110-dag.

De formule heeft als nadeel dat veel inwoners aan het werk zullen zijn of op school zitten wanneer de feestelijkheden ‘losbarsten’. 2024 wordt vast ook een vreemde editie, zo’n goede week na de lokale verkiezingen. Maar de gemeente vindt de symbolische link met de postcode belangrijker. Een extra dag vakantie zit trouwens niet in het aanbod inbegrepen.

De uitnodiging van het lokaal bestuur.

De uitnodiging van het lokaal bestuur. © RR

Centrum van de feestelijkheden is de onlangs van zijn laatste stellingen verloste Vlemincktoren in het park. Die is zoals bekend maar nu en dan te bezoeken en 21 oktober is dus één van die dagen. De specialisten van de heemkundige kring, die dezelfde naam draagt als het opnieuw stralende monument, geven rondleidingen tussen 14 en 18u. Vik Werrebroeck, Leo Spaepen en andere kenners onthullen dan heel wat geheimen en weetjes over de duiventoren en andere restanten van het zestiende-eeuws waterkasteel.

Foodtrucks

Of de brug over de vijver klaar zal zijn op 21 oktober is niet zeker. ‘Huurder’ Avantgarden begint pas maandag met de aanleg ervan. Vanop die brug zullen de Wijnegemnaren, die niet langer onder de toren kunnen passeren, voortaan het enige, maar volgens de gemeente ook beste uitzicht zullen hebben op hun monument. Aan de ingang via de Wommelgemsteenweg kan je op 21 oktober wel zeker genieten van een hapje en een drankje bij de lokale foodtrucks Malle Balle en Blanco Bus. De Wijnegemse vereniging tStraat schenkt het Wijnegemse Blitz-bier, maar er is ook koffie, thee en frisdrank.

Onder meer de dames van Malle Balle serveren hun Wijnegemse delicatessen op de lokale feestdag.

Onder meer de dames van Malle Balle serveren hun Wijnegemse delicatessen op de lokale feestdag. © RR

Blikvanger, al is die term in dit geval niet ideaal, wordt Radio 2110FM. “We gaan als lokaal bestuur inderdaad een hele dag live radio maken vanuit de Vlemincktoren”, vertelt schepen Juul Liekens (N-VA). “Stem af op 102.3 mhz of onze website en luister vanaf 14u naar Radio 2110FM. Het gaat om een primeur, want naar verluidt heeft er in Wijnegem nooit een vrije radio bestaan.”

Robby Vinny

Burgemeester Leen Wouters en haar schepenen gaan niet zelf plaatjes draaien en presenteren. Daarvoor roepen ze de hulp in van Evert Venema, bekend van Radio 1 (VRT) en Wijnegemnaar. Hij krijgt voor de gelegenheid steun van Ivan Pecnik, acteur die onder meer te zien was in Zone Stad en Tegen De Sterren Op. Van 14 tot 15.30u maken ze een programma voor senioren en van 15.30 tot 16u richten ze zich speciaal op de Wijnegemse kinderen.

Wijlen Robby Vinny in grote doen: draai voor de GvA-reporter maar ‘Sweet Caroline’.

Wijlen Robby Vinny in grote doen: draai voor de GvA-reporter maar ‘Sweet Caroline’. © JAA

“Het wordt één lange radiomarathon want we gaan door tot 22u”, zegt Venema. Of hij als kenner soms weet heeft van bekende of miskende rockartiesten uit Wijnegem? “Niet meteen, of het zou wijlen Robby Vinny moeten zijn. Bart Peeters heeft hier wel zijn vrouw gevonden. Die woonde zelfs bij mij achter de hoek. De repetities van zijn eerste band vonden plaats in de garage van die buren.”

In Wijnegem opgenomen of niet: de inwoners mogen verzoeknummers insturen. Burgemeester Leen Wouters kiest zelf met een knipoog naar de hetze rond de mogelijke komst van de bekende Amerikaanse rapper naar de torens van Kanaal voor Homecoming van Kanye West. jaa

 

 © RR

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio