Het deed de aanwezigen deugd om nog eens ‘een danske te placeren’.   

Het deed de aanwezigen deugd om nog eens ‘een danske te placeren’.  © Dirk Vertommen

Senioren strekken dansbenen na gedwongen rustperiode

Wiekevorst -

De parochiezaal van Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) werd vrijdagnamiddag weer even een danstempel voor senioren. Na een gedwongen afwezigheid door corona organiseerde Okra Wiekevorst er opnieuw een retrobal. “Ook senioren moesten anderhalf jaar lang activiteiten missen. We zijn dus verheugd dat alle samenkomsten inmiddels weer kunnen”, luidt het.

Kristof Van Rompaey

Okra Wiekevorst hernam al enkele activiteiten in de zomer: fietsen, petanquen en linedance. Vrijdag kwam daar het retrobal in de plaatselijke parochiezaal bij. Het live orkest Camber kwam er allerlei populaire muziek van de jaren zestig tot negentig vertolken. “We wilden senioren nog eens de kans bieden om te dansen op de vertrouwde liedjes uit hun jonge jaren”, meldt het Okra-bestuur. “Ze houden nog van een echte danspartij.”

 

 © Dirk Vertommen

Op 19 oktober organiseert Okra Wiekevorst een herfstfeest. Op zondag 24 oktober palmt de vereniging de parochiezaal van 11 tot 18u in met een opendeurdag. “We stellen er onze activiteiten voor, onze creatievelingen stellen er hun werken tentoon en er wordt aan linedance gedaan. Geïnteresseerden kunnen meteen aansluiten. Voor ieder nieuw lid hebben we een verrassing in petto. Er zijn ook hapjes en drankjes.” (kvro)

Eentje drinken hoort er natuurlijk ook bij.

Eentje drinken hoort er natuurlijk ook bij. © Dirk VertommenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio