Spoorlijn 12.  

Spoorlijn 12.  © Gemeente Kalmthout

NMBS verwittigt scholen en treingebruikers opnieuw niet van gewijzigde dienstregeling

Kalmthout, Kapellen, Essen -

De NMBS verandert in december de dienstregeling van lijn 12 tussen Roosendaal en Antwerpen. De scholen zijn echter opnieuw niet op de hoogte gebracht, ondanks eerdere beloften. Voordeel is dat de stoptreinen aan elke halte stoppen.

Kalmthouts Kamerlid Jef Van den Bergh (CD&V) volgt de thema’s rond NMBS, verkeersveiligheid en mobiliteit van nabij. Zo kwam hij in het bezit van de gewijzigde dienstregeling van lijn 12 tussen Roosendaal en Antwerpen. Hij stelde vast dat de NMBS de dienstregeling van lijn 12 in december verandert. 

Jef Van den Bergh: ”Midden in het schooljaar en dan nog in de examenmaand december voert de NMBS opnieuw wijzigingen door. Dat gebeurde enkele jaren geleden ook al. Zo’n verandering heeft een impact op de treinreizigers in het algemeen en op de scholieren in het bijzonder. Een wijziging heeft immers directe invloed op de organisatie van de scholen. Nadat ik toen door enkele scholen werd gecontacteerd en het ter sprake bracht, heeft de NMBS beloofd om dat voortaan op voorhand duidelijk te communiceren”.

“De invoering van een nieuwe dienstregeling in december is een Europese afspraak en moet doorgaan in die maand, maar de NMBS had dit voor het begin van het schooljaar kunnen communiceren naar de scholen en dat is alweer niet gebeurd. Ik kaart dat opnieuw aan in het parlement”, geeft Van den Bergh nog mee.

Stoptreinen

“Het meest ingrijpende verandering gebeurt bij de IC-treinen. Die uren schuiven telkens dertig minuten op. De S-treinen of stoptreinen verschuiven maar enkele minuten. Het goede nieuws is dat ze voortaan in elk station stoppen. Dat is bijvoorbeeld voor de halte Kijkuit goed nieuws en niet onbelangrijk voor de secundaire scholen Erasmus Kalmthout, Heilig Hart en Gitok.” (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio