Bart Struyf van de brouwerij met Stef Van Looveren en Elyne Wouters in de jarige Albo. 

Bart Struyf van de brouwerij met Stef Van Looveren en Elyne Wouters in de jarige Albo. © Filip Spoelders

Albo Drinks viert 40ste verjaardag met een eigen bier

Wilrijk, Edegem -

Drankenhandel Albo Drinks aan de Frans Van Dunlaan in Wilrijk bestaat veertig jaar. Dit jubileum vieren ze bij het familiebedrijf vanaf volgende week met de lancering van een eigen bier, ’t Alboke.

Filip Spoelders

Het feest is voor de veertigste verjaardag van de winkel. Want de start van Albo met leveringen aan huis en aan horeca gaat zelfs nog een beetje verder terug in de tijd. “Eigenlijk was het de nonkel van mijn moeder die met het leveren van bier en limonade begon. Albo staat dan ook voor Algemene Limonade- en Bieronderneming. In 1963 gingen mijn ouders Jackie Van Looveren en Paula Verwimp verder met de zaak vanuit de Lieven Gevaertstraat in Mortsel”, schetst Stef Van Looveren kort de geschiedenis.

’t Alboke is vanaf dinsdag beschikbaar bij Albo.

’t Alboke is vanaf dinsdag beschikbaar bij Albo. © RR

De bomma en bompa worden als de eerste generatie van het familiebedrijf aanzien. In 1981 opende de winkel aan de Frans Van Dunlaan. “Het was mijn zus Kathleen die samen met bomma Paula het initiatief nam.”

Stef en zijn broer Bob volgden hun zus en stapten samen met hun echtgenotes in de zaak. Ondertussen heeft de derde generatie haar intrede bij Albo gedaan. Kleindochters Elyne en Magali runnen mee in de winkel terwijl kleinzonen Thom en Nick de leveringen aan de horeca op zich nemen.

Speeltuin

“Ons uitgebreid gamma is één van onze troeven. We hebben zeshonderd bieren, vierhonderd whisky’s en honderdzestig gins staan. Veel volwassen klanten zeggen dat het hier hun speeltuin is. Sinds de lockdowns is de vraag naar streekbieren enorm gestegen. De mensen hadden tijd om thuis nieuwe bieren te proeven. Deze trend zit zich nog steeds door.”

Daarnaast wil Albo het verschil maken met zijn service. “We zijn vrij uniek met onze drive-in terwijl iedere klant advies mag vragen in zijn zoektocht een bepaalde wijn of andere dranken.”

Feestweek

Volgende week worden de klanten in de watten gelegd. Vanaf dinsdag is het eigen bier ’t Alboke beschikbaar. De bezoekers krijgen een flesje in een goodie bag en er zijn degustaties. Het bier liet de zaak bij de Vleesmeester Brewery in Edegem brouwen. “Het werd een blond bier van hoge gisting. Het heeft een alcoholpercentage van 8,5 procent. Daarnaast heeft het een toets van citrus met een kruidige afdronk”, licht Bart Struyf van de Vleesmeester Brewery toe.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio