© BFM

Appartement brandt uit na ‘korte, maar hevige brand’

Lier -

In een appartement op de Berlaarsesteenweg in Lier is een appartement vrijdagnamiddag zwaar beschadigd geraakt door een felle brand. Een bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

Bert Provoost

Overbuur Staf Bertels zag de brand voor zijn ogen gebeuren en is vooral blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. “Het was toch even verschieten. Mijn hond blafte en toen ik ging kijken, zag ik zwarte rook uit het appartement aan de overkant van de straat komen. Ik ben dan op alle bellen gaan drukken van de appartementen om de mensen te waarschuwen. Uiteindelijk riep iemand dat de brandweer net verwittigd was”, vertelt hij.

“Daarna kwam de politie aan met een blusapparaat, snel gevolgd door de brandweer. Het vuur was heel snel uit. Ik ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt”, zegt Staf.

De bewoner werd naar het ziekenhuis van Lier gebracht ter controle, mogelijk had hij wat rook ingeademd.

Aan zetel ontstaan

De brandweer spreekt van een korte, maar hevige brand. “Het vuur situeerde zich op de tweede verdieping van het appartementsgebouw. We kregen de vlammen snel onder controle, maar het appartement is zwaar beschadigd. We hebben het naastliggende appartement kunnen vrijwaren, daar is geen schade. Er is bij het blussen ook erg weinig water gebruikt, waardoor ook het onderliggende appartement gespaard bleef van al te grote waterschade”, zegt brandweerkapitein Bart Stroobants van brandweerzone Rivierenland.

Het vuur is in de buurt van de zetel ontstaan. “De precieze oorzaak is niet bekend. Het parket stuurt geen branddeskundige ter plaatse, er wordt namelijk niet uitgegaan van kwaad opzet”, geeft Stroobants nog mee.

 

 © BFMMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio