De cheques werden overhandigd door Loes Van den Heuvel, die meter is van de actie.

De cheques werden overhandigd door Loes Van den Heuvel, die meter is van de actie. © Erik Van Eycken

Fietstocht van duizend kilometer levert drie vzw’s elk cheque van 2.000 euro op

Bonheiden, Tremelo -

François Van Velthoven en Filip van Laer fietsten in september duizend kilometer van de Mont Ventoux naar Bonheiden en Tremelo. De opbrengst van de zware rit resulteert in 6.000 euro die gaat naar Zorghuis de Dijlevallei uit Boortmeerbeek, Cis4Ever uit Bonheiden en ’t Balanske in Tielt-Winge.

Erik Van Eycken

“De keren dat ik te horen kreeg dat ik gek ben, zijn niet te tellen“, zegt François Van Velthoven, zaakvoerder van de fitnesszaak GreenAlive. De plannen van François ‘Swa’ Van Velthoven en Filip Van Laer zijn inmiddels twee jaar oud. “De tocht stond eigenlijk vorig jaar in september gepland, maar corona stak er een stokje voor. Filip en ik hebben er nooit aan getwijfeld dat we de tocht dit jaar wel zouden fietsen”, klinkt het.

Samengevat: beide heren fietsten de Mont Ventoux op en reden in een ruk naar Bonheiden en Tremelo, goed voor duizend kilometer. Ze sliepen niet, maar af en toe werd wel een ontspannende pauze ingepland. “Het was belangrijk om niet te slapen, ook niet heel even. Bovendien moesten we op tijd weer thuis zijn, want we werden op 18 september om 17 uur opgewacht door een horde mensen. Het zou niet beleefd zijn geweest ze te doen wachten”, zegt François met een knipoog.

François en Filip (centraal) bootsen na hoe koud het op de Ventoux was.

François en Filip (centraal) bootsen na hoe koud het op de Ventoux was. © Erik Van Eycken

Mensen helpen

Meter van de actie is actrice Loes Van den Heuvel. “In het begin twijfelde ik of beide heren dit zouden aankunnen. Ik vind het dan ook een heel bijzondere en gekke prestatie”, klinkt het met enige fierheid.

Guido Hendrickx en Tina Van den Avont hebben Swa en Filip ondersteund op hun tocht in een campingcar. “Hoed af voor wat deze twee hebben gepresteerd. Het siert hen ook dat ze anderen helpen. De drie vzw’s waar geld voor is ingezameld, krijgen weinig aandacht van onze overheid.”

Zorghuis De Dijlevallei uit Boortmeerbeek is als een thuis voor mensen met kanker, Cis4Ever zamelt centen in voor Kom op tegen Kanker en ’t Balanske is een opvanghuis voor mensen met een beperking. Alle drie ontvangen ze een cheque van 2.000 euro.

Nieuwe uitdaging

Van Velthoven zat de afgelopen weken echter niet stil en maakte al nieuwe plannen. “Volgend jaar en vermoedelijk in september, trek ik weer naar de mythische berg. Gedurende een week wil ik de Ventoux minstens dertig keer beklimmen”, klinkt het tot ieders verbazing. (evb)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio