Zaakvoerster Kim Troch in haar nieuwe hondenkoekjesbakkerij. 

Zaakvoerster Kim Troch in haar nieuwe hondenkoekjesbakkerij. © Dirk Vertommen

Hondenkoekjesbakkerij TL Doggycare verhuist door succes naar groter pand

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

Hondenspeciaalzaak Tender Loving Doggycare verhuisde deze week naar een nieuw pand in de Blauwhondstraat. De eerste hondenkoekjesbakkerij van Mechelen is zo’n groot succes dat het vorige pand enkele meters verderop te klein werd. “Hier kunnen we honden en hun baasjes nog beter helpen”, zegt zaakvoerster Kim Troch.

Stijn Van de Sande

Kim Troch (39) uit Sint-Katelijne-Waver startte vorig jaar met haar zaak TL Doggycare in de Blauwhondstraat in het centrum van Mechelen. Het was de eerste hondenkoekjesbakkerij in de stad. “Al snel kon ik rekenen op een groep trouwe klanten die regelmatig terugkwam”, zegt ze. “En daarna zijn we sterk blijven groeien. Intussen hebben we zelfs klanten die speciaal vanuit Aalst naar hier komen om hun hondenkoekjes te kopen.”

De groeiende populariteit zorgde ervoor dat het pand waar de zaak in gevestigd was, stilaan te klein werd. “Toen er enkele meters verderop een ander pand vrijkwam, heb ik dan ook niet getwijfeld”, zegt Kim. “Dit gebouw konden we ook inrichten zoals we zelf wilden. We hebben daarbij geprobeerd om de natuur binnen te brengen in de winkel. De koekjesbakkerij kreeg ook een mooie menukaart en we hebben nu meer ruimte om voeding en speeltjes aan te bieden.

De winkel biedt onder meer wafels en donuts voor honden.

De winkel biedt onder meer wafels en donuts voor honden. © Dirk Vertommen

In haar winkel verkoopt Kim onder andere wafels, cupcakes en donuts speciaal voor honden. “Het zijn snacks zonder suikers of vetten”, klinkt het. “Er zitten vooral veel groenten en fruit in en geen dierlijke producten. Het zijn dus vegan koekjes voor honden. De mensen stellen zich daar soms vragen bij, omdat honden ook vlees eten. Maar zolang ze dat uit hun andere voeding halen, lusten ze zeker ook een veganistische snack.”

“Dogs don’t judge”

Een grote in regenboogkleuren geverfde hond voor de winkel moet de aandacht van de voorbijgangers trekken. “Daarnaast plakten we ook een sticker op de vitrine met het opschrift Dogs don’t judge. Voor honden telt je afkomst, huidskleur, geaardheid of religie niet. Ze zijn alleen geïnteresseerd in vriendschap en aandacht. Die boodschap willen we ook duidelijk uitdragen. Iedere hond en ieder baasje zijn welkom in de winkel.”

De winkel van TL Doggycare is iedere woensdag- en vrijdagnamiddag open. Op zaterdag is de winkel een hele dag geopend. “Tijdens de rest van de week bak ik koekjes en organiseer ik hondentrainingen. Daarvoor ben ik nog steeds op zoek naar een geschikte nieuwe locatie. Intussen ga ik in dit nieuwe pand wel al Puppy Talks organiseren. Daar kunnen baasjes alles leren over de training, het gedrag en de voeding van hun puppy.”

“Honden kijken niet naar afkomst, ze willen enkel vriendschap en aandacht”, zegt Kim.

“Honden kijken niet naar afkomst, ze willen enkel vriendschap en aandacht”, zegt Kim. © Dirk Vertommen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio