Frederik Pollet kan in ‘De Nieuwe Feftig’ meer mensen ontvangen. 

Frederik Pollet kan in ‘De Nieuwe Feftig’ meer mensen ontvangen. © Ronny van den Ackerveken

’t Ver-Zet-je opent grotere ontmoetingsruimte ‘De Nieuwe Feftig’

Hoogstraten -

Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je heeft het voormalige pand van kledingwinkel La Segunda in de Heilig Bloedlaan in Hoogstraten ingericht tot een nieuwe ontmoetingsruimte. Die biedt meer ruimte en mogelijkheden dan de vroegere locatie in de Gelmelstraat en ligt vlak bij de winkel Het Atelier.

Ronny van den Ackerveken

Drie jaar geleden nam ’t Ver-Zet-je zijn intrek in het vroegere pand van de Wereldwinkel in de Gelmelstraat 50 in Hoogstraten. De naam ‘De Feftig’ verwijst naar het huisnummer. “In ‘De Nieuwe Feftig’ in de Heilig Bloedlaan hebben we dubbel zoveel plaats”, vertelt voorzitter Frederik van vzw ’t Ver-Zet-je. “In de Gelmelstraat kon een 25-tal personen samen binnen. De verhuizing biedt ook het voordeel dat we meer zichtbaar zijn, want ‘De Nieuwe Feftig’ ligt langs de drukste verkeersas van Hoogstraten. Door de coronamaatregelen hebben we wat langer moeten wachten om de nieuwe ontmoetingsruimte in gebruik te nemen.”

“De inrichting is voornamelijk gebeurd met gekregen materialen. Van een oude kast is een toog gemaakt en voor de kinderen is er een speelhoek. Op enkele wandrekken staan speelgoed en boeken die geruild kunnen worden. Elke woensdag en zaterdag kunnen mensen in armoede hier terecht om iets te drinken, te kaarten of een babbeltje te slaan. Een keer in de maand is ‘De Nieuwe Feftig’ ’s avonds open.”

De uitgestalde boeken en speelgoed in ‘De Nieuwe Feftig’ kunnen geruild worden.

De uitgestalde boeken en speelgoed in ‘De Nieuwe Feftig’ kunnen geruild worden. © ram

Confituur

Dit weekend is het een jaar geleden dat ’t Ver-Zet-je Het Atelier in gebruik nam. “Daar verkopen we voedseloverschotten en kleding. Het Atelier ligt achter ‘De Nieuwe Feftig’, wat een stuk gemakkelijker werkt voor ons. De kledingshop draait goed en per maand verkopen we 3,5 à 4 ton levensmiddelen volgens het winkelprincipe, dus geen voedselpakketten. Melk kopen we lokaal aan bij De Bouwhoeve in Wortel. Als we te veel aardbeien binnenkrijgen om vers te houden, maakt VTI Spijker er confituur van.”

De voorgevel van ‘De Nieuwe Feftig’ in de Heilig Bloedlaan.

De voorgevel van ‘De Nieuwe Feftig’ in de Heilig Bloedlaan. © ram

“Mede door het coronavirus kloppen meer mensen bij ons aan. Drie jaar geleden zagen we een 25-tal gezinnen, intussen zijn er 165 ingeschreven. Gelukkig is er veel solidariteit onder de Hoogstraatse bevolking. Ook heel wat bedrijven en verenigingen doen iets om ’t Ver-Zet-je te steunen”, zegt Frederik Pollet.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio