De Nieuwstraat krijgt een rotonde ter hoogte van het industriegebied. 

De Nieuwstraat krijgt een rotonde ter hoogte van het industriegebied. 

Heraanleg Crequilei, Schransstraat en aanleg rotonde Nieuwstraat

Terhagen -

Maandag starten de voorbereidende werken voor de aanpak van de riolering en de wegeninfrastructuur van de Nieuwstraat, Crequilei en Schransstraat. Bewoners en passerend verkeer zal vooral volgend jaar met veel hinder moeten rekening houden.

 

Momenteel is de Nieuwstraat één van de twee toegangswegen tot de Rumstse deelgemeente Terhagen. De ligging tussen E19 en A12 en de as Boom–Lier maakt dat hier nogal wat verkeer passeert. De situatie in de buurt van de Crequilei, Schransstraat en Nieuwstraat is vooral voor fietsers erg onveilig.

Het gemeentebestuur wil met werken in deze straten een aantal problemen tegelijk aanpakken. Zo hebben vrachtwagens die hier foutief belanden geen mogelijkheid om terug te draaien zonder door de dorpskern van Terhagen te rijden. Daarvoor staat de aanleg van een rotonde op de Nieuwstraat waar ze wel kunnen keren. Tegelijk is hier een aftakking naar het industriegebied voorzien.

Tegelijk wordt ook de riolering aangepakt. Deze buurt kampt immers ook geregeld met wateroverlast. Tenslotte wil het gemeentebestuur ook de parkeerdruk in deze buurt verlagen door extra parkeerplaatsen te voorzien.

Watertunnel

“Maar daar blijft het niet bij”, zegt Geert Antonio (N-VA), schepen van Openbare Werken. “We creëren een natte natuurverbinding tussen de Rupel en het achterliggende natuurgebied van de kleiputten. Die verbinding is uitgetekend op de grens tussen het industriegebied en het woongebied.”


 

“We kwamen als gemeentebestuur tot een akkoord met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij, Agentschap Innoveren en Ondernemen, Agentschap voor Natuur en bos, Pidpa, Wienerberger en Kerkstoel om een watertunnel onder de Nieuwstraat aan te leggen.”

De start van de voorbereidende werken is voorzien nu maandag 18 oktober. Vanaf begin volgend jaar vinden de eigenlijke wegenwerken plaats. Het is volgens de schepen de bedoeling dat die in het voorjaar van 2023 afgerond zijn. Het kostenplaatje voor dit alles bedraagt drie miljoen euro waarvan Rumst zelf 700.000 euro ophoest.  (JEF WIJCKMANS)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio