©  BELGA

Beerschot-coach Torrente: “We zullen vol voor de drie punten gaan tegen KV Mechelen”

Twee weken na de puntendeling op OH Leuven wil Javier Torrente in zijn derde wedstrijd als hoofdcoach van Beerschot tegen KV Mechelen eindelijk de eerste overwinning van het seizoen boeken. De Argentijn kiest opnieuw voor defensieve stabiliteit, maar wil voor eigen volk ook offensief voetbal op de mat brengen. “We weten hoe we KV Mechelen pijn kunnen doen.”

Koen Frans

LEES OOK: Van den Bergh en Bijker over vijandelijke sfeer tussen Beerschot en KV Mechelen: “Ik weet niet of het nog goed komt”

“We hebben KV Mechelen goed geanalyseerd”, zegt Javier Torrente. “Ze zitten in een heel goede periode, maar wij hebben deze match optimaal kunnen voorbereiden. We weten hoe we ze kunnen pijn doen. Het effectief uitvoeren is natuurlijk nog een ander paar mouwen. Of we opnieuw zo defensief zullen spelen als in Leuven? We mogen niet in het mes lopen en geen gekke dingen doen. Defensieve stabiliteit is op dit moment heel belangrijk voor onze ploeg. Maar we zullen niet de bus parkeren. We willen toeslaan op de juiste momenten.”

“Ik wil benadrukken dat de groep de voorbije twee weken heel hard heeft gewerkt”, aldus Torrente. “Ze pikken mijn voetbalfilosofie ook steeds beter op. We wonnen een oefenwedstrijd op Lierse. Voor de buitenwereld klinkt dat misschien banaal, maar voor mijn spelers was het belangrijk om nog eens een wedstrijd te winnen. Nu moeten we dat ook in een officiële wedstrijd tonen. De hele club snakt naar de drie punten. We zullen daar dan ook vol voor gaan.”

LEES OOK: Jan Van den Bergh gelooft in behoud met Beerschot: “We begrijpen de visie van de trainer steeds beter”

Zonder Dom en Lemos

De Zuid-Amerikaanse internationals Ramiro Vaca en Moises Caicedo landen pas zaterdag terug in België. Zaterdagavond zal Torrente een gesprek voeren met beide jongens en beslissen of het opportuun is om hen op te nemen in de selectie voor zondag. Ryan Sanusi en Joren Dom zijn nog steeds niet beschikbaar. Maurico Lemos trainde wel opnieuw voluit mee, maar verzwikte donderdag op training zijn enkel en kan er momenteel nog niet op steunen. Hij is dus ook niet inzetbaar tegen KV Mechelen. Alle andere spelers komen in principe in aanmerking voor een wedstrijdselectie. Op de vraag of Shankland aan de aftrap zal verschijnen antwoordde Torrente diplomatisch: “Dat is een optie. Hij heeft de voorbije weken op training getoond dat we hem op kunnen rekenen.” Zaterdagavond worden de laatste knopen doorgehakt.

LEES HIER DE PERSCONFERENTIE VAN KV-COACH WOUTER VRANCKEN

Vrancken voor derby tegen Beerschot: “Altijd gepresteerd wanneer we geviseerd werden”

MEER OVER K. Beerschot V.A.