Zuster Lieve en de vrijwilligers in boekhandel De Peerle. 

Zuster Lieve en de vrijwilligers in boekhandel De Peerle. ©  Laurens Vangeel

Spirituele boekhandel viert 40ste verjaardag met boekenbeurs

Mechelen -

De spirituele boekhandel De Peerle in Mechelen bestaat veertig jaar. Om dat te vieren, maakt de boekhandel er een feestweekend van met een boekenbeurs. Er zijn ook rondleidingen in het voormalig Groot-Seminarie waar de boekhandel gevestigd is.

Bezoekers zijn zaterdag 16 en zondag 17 oktober welkom, telkens van 10 tot 17u. Een tiental uitgeverijen zijn op de boekenbeurs present met een stand. “Op het programma hebben wij verschillende sprekers die hun boek voorstellen”, vertelt zuster Lieve Dirken, verantwoordelijke van De Peerle.

Naast monseigneur Koen Vanhoutte zijn onder andere priester-auteur Erik Galle, jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin en theoloog Els Agten te gast. Daarnaast biedt De Peerle bezoekers de kans om het voormalig Groot-Seminarie te ontdekken.

Zowel zaterdag als zondag om 14u zijn er rondleidingen over de werking van het Pastoraal Diocesaan Centrum vandaag. Of je kan kiezen voor een historische rondleiding door het monument: zaterdag om 16u en zondag om 12u.

Het voormalig seminarie en De Peerle zijn toegankelijk via de Varkensstraat 6. “We verkopen ook geschenken, kaartjes, kaarsen en heiligen- en kruisbeelden”, zegt zuster Lieve. svh

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio