De expo van M.ARS, met werk van kunstenaar Tim Peeters, lokte veel bezoekers. ©  Zeb Marichal

Nieuwe cocreatie- en exporuimte:lokale artiest bijt spits af met absurde kunst

Mechelen -

De Mechelse kunstenaar Tim Peeters stelde afgelopen weekend zijn werk tentoon in het atelier van M.ARS, een nieuwe cocreatieruimte in de Korte Hei-straat in hartje Mechelen.

Tim Peeters maakt schilderijen en tekeningen, met vervreemdende kronkelingen en subtiele, maar absurde details. De titels van de werken - zoals Buckshot, Formula en Happypills - zijn verwijzingen naar experimenten uit het Amerika van de jaren vijftig. Amerika is in het werk van de kunstenaar nooit ver weg. Hij werkte zelf een tijd in New York en exposeerde daar.

Gemaskerde figuren, terreur, gasaanvallen, omgeven door lieflijke beelden van kinderen aan de hand van hun ouders. Peeters: “Ik haal vooral mijn inspiratie uit cartoons en comics van de jaren tachtig en negentig, zoals He-man, maar ik ben ook beïnvloed door de traditionele schilderkunst.” Of die cartoons goed of slecht zijn, maakt niet echt uit voor hem. “Als je mijn werk ziet moet je toch meer grijnzen en fronsen dan lachen en huilen. Je krijgt er altijd een beetje een tussenin-gevoel bij.”

De expo was de eerste voor M.ARS, een nieuwe speler in het Mechelse culturele landschap. De vzw, gesteund door de stad Mechelen, is gevestigd in een gerenoveerd magazijn met een gedeelde atelierruimte waar makers elke dag aan de slag kunnen. (Zeb Marichal, red.)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners