Vrijdag is iedereen opnieuw op het schooldomein getest door een mobiel testteam. 

Vrijdag is iedereen opnieuw op het schooldomein getest door een mobiel testteam. © DV

Coronacluster gaat al maand lang rond op school

Hallaar -

In de Vrije Gemengde Basisschool in Hallaar (Heist-op-den-Berg) worden ze al een dikke maand geconfronteerd met een corona-uitbraak. De voorbije week werd de school zelfs gesloten, vrijdag werd iedereen getest.

Bert Provoost

De eerste gevallen dateren van ruim een maand geleden. “Toen werd er een cluster ontdekt in het zesde leerjaar, waarna de leerlingen in quarantaine moesten. Later volgde het tweede leerjaar en het vierde leerjaar. Iedereen is uiteindelijk getest, daaruit bleek dat er in elke klas minimaal twee leerlingen besmet waren”, schetst burgemeester Luc Vleugels (CD&V) de situatie.

De school werd deze week een hele week gesloten. “Het bleek moeilijk om de verspreiding onder controle te krijgen. Maar met ons team van de eerstelijnszone zitten we erbovenop tot de situatie helemaal onder controle is. We verwachten dat het ergste nu voorbij is.”

De burgemeester geeft ook nog aan dat collectieve activiteiten voorlopig opgeschort zijn, dat eten in de klas moet gebeuren en dat de in- en uitstroom in de school wordt begeleid. Aan leerlingen die in quarantaine zitten wordt sterk geadviseerd om even geen hobby’s te doen.

Vrijdag is iedereen opnieuw op het schooldomein getest door een mobiel testteam. Verwacht wordt dat de school maandag zal kunnen opengaan voor het grootste deel van de leerlingen, afhankelijk van de resultaten. Ook de buitenschoolse kinderopvang, die uit voorzorg ook gesloten is, zal dan weer kunnen heropenen.

In basisschool De Hei in Pijpelheide waren er de voorbije week trouwens ook een zevental besmettingen in het vierde leerjaar. De kinderen die thuis moesten blijven, krijgen online lessen in de plaats.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio