Heistse kerstsfeer van enkele jaren geleden. 

Heistse kerstsfeer van enkele jaren geleden. © JDW

Geen kerstmarkt, maar wel 30.000 euro om iets anders mee te doen

Heist-op-den-Berg -

Helaas voor de liefhebbers van glühwein, kerstmutsen en jeneverstandjes, maar ook eind 2021 zal de kerstmarkt in Heist-op-den-Berg niet kunnen doorgaan. Het Bergstraatcomité zag het dit jaar niet zitten om mee te werken.

Bert Provoost

Met het coronavirus heeft het wegvallen van de kerstmarkt op het Cultuurplein dus niets te maken. “Op het moment dat duidelijk werd dat het Bergstraatcomité dit jaar niet meer zou meewerken, was het voor ons te laat om dat zelf als gemeente nog in handen te nemen. Maar we zoeken momenteel andere manieren om voor kerstsfeer te zorgen”, zegt schepen van Evenementen Katleen Vantyghem (N-VA).

“We zijn nog aan het bekijken hoe we dat exact gaan doen. Het budget voor de kerstmarkt is 30.000 euro, dat bedrag kunnen we nu ook besteden aan alternatieven. Onder andere extra verlichting op de berghelling wordt bekeken en we onderzoeken wat we in de deelgemeenten kunnen doen. We hebben offertes opgevraagd. Dit overgangsjaar is eenmalig, voor volgend jaar is het de bedoeling om te evalueren en samen met het Bergstraatcomité te bekijken hoe de kerstmarkt er dan kan uitzien. We gaan het concept nog eens goed onder de loep nemen”, aldus de schepen.

Jan Baestaens (ETA+), die het punt liet bespreken op de jongste gemeenteraad, vroeg om niet enkel te focussen op het centrum. “Aangezien er 30.000 euro vrijkomt, dring ik er sterk op aan om alle deelgemeenten te betrekken.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio