De Bras-rommelmarkt in de Nekkerhal. 

De Bras-rommelmarkt in de Nekkerhal. © rr

Vaccinatiecentrum in Nekkerhal maakt plaats voor Bras-rommelmarkt: 8.000m² aan tweedehandsspullen

Mechelen -

Dit weekend vindt er voor het eerst sinds het losbarsten van de coronacrisis opnieuw een Bras-rommelmarkt plaats. De Nekkerhal in Mechelen is twee dagen lang het walhalla voor wie op zoek is naar verborgen schatten en andere tweedehandsspullen. “De standhouders staan alvast te springen”, zegt organisator Ivo Van Itterbeeck.

Stijn Van de Sande

Voor de coronacrisis lokte de Bras-rommelmarkt maandelijks tot vierhonderd standhouders en een veelvoud aan bezoekers naar de Nekkerhal. “Maar intussen zijn we meer dan anderhalf jaar verder en moet alles terug rustig op gang komen”, zegt Ivo Van Itterbeeck. “Toch zijn we tevreden dat we opnieuw tweehonderd standhouders mogen verwelkomen. Het gaat zowel om particulieren als professionele verkopers van tweedehandsspullen en brocante.”

Tot voor kort werden er in de Nekkerhal nog volop vaccins toegediend, nu zijn er dus opnieuw evenementen. “De rommelmarkt beslaat zo’n 8.000m², dat is ongeveer de helft van de volledige oppervlakte van de hal. Er is dus zeker ruimte en aanbod genoeg om gezellig te komen snuisteren en misschien wel die ene verborgen schat te ontdekken. De standhouders staan alvast te springen om er weer in te vliegen.”

Verjongen

Van Itterbeeck hoopt dat ook de klanten de weg terug zullen vinden. “We hebben over het algemeen een ouder publiek, dus het is nog even afwachten of zij opnieuw massaal van de partij zullen zijn. Dat verouderende publiek is voor ons ook een stimulans om de Bras-rommelmarkt te evalueren en na te denken over hoe we ook jongere mensen kunnen aanspreken. Daar willen we de komende maanden werk van maken.”

De rommelmarkt vindt plaats op zaterdag en zondag van 10 tot 17u. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Wie ouder is dan 65 jaar betaalt vier euro. “Je moet geen Covid Safe Ticket voorleggen en ook het dragen van een mondmasker is niet verplicht”, klinkt het. “Daarom we vragen iedereen om toch wat voorzichtigheid aan de dag te leggen en zo veel mogelijk afstand te houden en de handen te ontsmetten.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio