© BEPR

Vrachtwagens zijn niet langer welkom op onverharde parking

Kessel -

Vrachtwagens mogen binnenkort niet meer parkeren op de onverharde parking tussen Chiro Nele in Kessel (Nijlen) en het Fort van Kessel.

Voor de tonnagebeperking zijn volgens schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen) verschillende redenen. “Als er één of twee vrachtwagens geparkeerd staan, dan is er geen plaats meer voor auto’s. Daarnaast zorgen de vrachtwagens ook voor schade aan de ondergrond, zeker tijdens natte periodes. Dat herstellen is een lopende rekening. Het is ook onveilig als er vaak zware voertuigen in- en uitrijden”, zegt de schepen.

Het is niet de eerste tonnagebeperking in Nijlen die gericht is tegen parkerende vrachtwagens, ook aan de Kesselse Heide en aan Hens in de Nonnenstraat gebeurde dat eerder al. Volgens de oppositie is er nochtans al langer een gebrek aan voldoende parkeerplaatsen voor die doelgroep.

“We gaan een folder maken met de plekken waar dat nog wél kan. Als er nog alternatieve locaties zich zouden aanbieden, dan zullen we dat zeker bekijken. Ik wil wel opmerken dat het in de eerste plaats aan het transportbedrijf is om voor parking te zorgen binnen hun infrastructuur, dat is niet aan de gemeente”, aldus de schepen. (bepr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio