Paradeskeskermis enkele jaren geleden: een leuke Vlaamse kermis. 

Paradeskeskermis enkele jaren geleden: een leuke Vlaamse kermis. © Chris Van Rompaey

Eerstejaars nu toch ook zonder Covid Safe Ticket toegelaten op Paradeskeskermis

Lier -

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben geen Covid Safe Ticket nodig om dit weekend Paradeskeskermis in het Sint-Gummaruscollege te bezoeken. Dat laat de Lierse burgemeester weten.

Chris Van Rompaey

Harald Boschmans, de vader van een van de eerstejaars, kaartte het probleem eerder aan in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. Zijn zoon was pas op 5 oktober 12 jaar geworden, waardoor hij nu pas de kans krijgt om gevaccineerd te worden. En zonder Covid Safe Ticket mag je niet naar Paradeskeskermis komen, tenzij je een coronatest laat afnemen. Maar die kost 50 euro.

Na het krantenartikel liet een apotheker uit Mechelen weten dat hij de PCR-tests gratis wil afnemen. Maar dat hoeft nu niet meer, laat burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) weten. “Opnieuw heeft de trage, slechte of tegenstrijdige informatie vanuit de hogere overheden geleid tot heel wat ongenoegen, frustratie en negatieve energie. Ditmaal ging het over de toegang van jongeren tussen 12 en 16 jaar op Paradeskeskermis dit weekend.”

“De school opteerde hier voor het gebruik van het Covid Safe Ticket, wat voor deze groep problemen zou geven om toegelaten te worden. De tegenstrijdige info op verschillende overheidsbronnen, en het gebrek aan correcte info die ik trachtte te verkrijgen, bleven weer lang uit. Pas vanochtend (vrijdag, red.) ontving ik van het provinciaal crisiscentrum van de gouverneur de bevestiging dat voor evenementen als Paradeskeskermis, het Covid Safe Ticket alleen geldt voor jongeren vanaf 16 jaar.”MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio