De voorzitter ontvangt een attentie van de sponsors. © RR

Oxaco Tennis brengt al 50 jaar mensen samen

Boechout -

Oxaco Tennis heeft zijn vijftigste verjaardag gevierd. De club, met terreinen aan Capenberg in Boechout, wil nog vele jaren mensen bij elkaar brengen op en naast het tennisterrein.

Volgens ondervoorzitter Godfried Frère bestaat de club eigenlijk al langer. “Stan Leemans huurde vanaf 1942 met een aantal vrienden tennisterreinen in het Rivierenhof. Met een groep van zo’n twintig personen speelden ze er regelmatig tennis. De groep groeide aan en na een aantal omzwervingen streek de club neer op Capenberg. Hier werd vzw Oxaco Tennis opgericht, met Stan Leemans als eerste voorzitter.”

Het jubileumfeest ging samen met enkele kampioenschappen. © RR

Ondertussen bleef de vereniging groeien. Het aantal tennisterreinen ging van drie naar vijf. Didier Vanderghote is momenteel de vijfde voorzitter van de club. “Onze club is nog steeds springlevend dankzij de goede terreinen, een groene omgeving, een ruim terras en het café. We bieden een mooi aanbod van lessen, stages, jeugdkampen en competitie met vrijwilligers en monitoren die het beste uit zich halen. Oxaco Tennis is geen commerciële club met als doel winst te maken. Het is een club die mensen wil samenbrengen door middel van tennis.” (fisp)

De meeste leden van Oxaco komen uit Boechout. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners