Vijfdejaars overhandigen ingezamelde voedsel aan De Schakel die zich inzet voor mensen met kleine portemonnee. 

Vijfdejaars overhandigen ingezamelde voedsel aan De Schakel die zich inzet voor mensen met kleine portemonnee. © Elke Lamens

De Brug vult elf winkelkarren met voedsel voor kansarmen De Schakel: “Elke twee weken vijf extra gezinnen in armoede”

Sint-Job -

Elf goedgevulde winkelkarren konden driehonderd leerlingen van Go! Invento basisschool De Brug overhandigen aan welzijnsschakel De Schakel uit Sint-Job. “Heel erg welkom, want elke twee weken komen er zo’n vijf gezinnen meer naar de voedselbedeling”, klinkt het daar.

Bij de start van de schooldag had de school winkelkarren gepost aan de schoolpoort. Die raakten mooi gevuld. “Hoewel driehonderd van de vijfhonderd leerlingen aanwezig zijn op school vandaag, hebben we toch een mooi resultaat geboekt”, stelt Jimmy Janssens van De Brug. “De vierdejaars zijn op sportklassen en de zesdejaars in quarantaine.”

“We zijn telkens opnieuw aangenaam verrast door de vrijgevigheid van de Sint-Jobbenaren. Dit is nu de vierde keer dat we dit doen en het blijft een succes.”

Een klas gevuld met voedsel voor de kansarmen van Sint-Job.

Een klas gevuld met voedsel voor de kansarmen van Sint-Job. © Elke Lamens

Welzijnsschakel De Schakel is er enorm blij mee. “Ook onze klanten zijn blij, want dit zijn lekkere extra’s waaruit ze mogen kiezen. Bij de tweewekelijkse voedselbedelingen kunnen we zo’n 150 gezinnen helpen, dat is goed voor zo’n driehonderd personen. Sinds de start vijf jaar geleden met twintig gezinnen, is de stijging enorm”, schetst Tony Wouters de situatie.

“Corona is daar uiteraard niet vreemd aan. We merken eigenlijk nu pas de eigenlijke impact van de crisis omdat de steunmaatregelen zijn weggevallen. Bij elke groentebedeling zien we elke twee weken vier tot vijf nieuwe gezinnen langskomen. We zijn dan ook erg blij dat de gemeente haar steun tot maart 2022 heeft verlengd.” Brecht kende De Schakel ook 6.200 euro nominatieve subsidies voor 2021 toe.

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio