© PDR

Rozenkransschool haalt Koekiemonster naar de speelplaats voor huwelijksceremonie

Wilrijk -

De kinderen van de Rozenkransschool in Wilrijk mochten wel een heel speciale huwelijksceremonie bijwonen. Niemand minder dan het Koekiemonster trouwde vrijdag met zijn vriendinnetje Abby op de speelplaats van de school. “Het Koekiemonster is eigenlijk populairder dan Sinterklaas”, vertelt Liesbeth Talboom, lid van het oudercomité.

Saar Van Olmen

Zoals heel wat andere scholen organiseert de Rozenkransschool in Wilrijk elk jaar een wafelverkoop. Met de opbrengsten kocht het oudercomité al fietsjes en legde het een speelbos aan op de speelplaats. “Maar enkele jaren geleden, merkten we dat het steeds moeilijker werd om de wafeltjes kwijt te raken”, zegt Talboom. “Daarom wilden we het voor de kinderen wat leuker maken door er een mascotte aan te koppelen.”

Binnen het comité had er iemand het pak van het Koekiemonster. “We hadden dan een doel vooropgesteld voor de kinderen. Als ze 2.000 dozen zouden verkopen, zouden we het Koekiemonster naar school lokken. Dat bleek een succes, dus besloten we om er elk jaar een nieuw verhaaltje aan te breien.”

Vorig jaar kreeg hij een vriendinnetje, dat werd Abby Cadabby van Sesamstraat. “Hij vroeg haar dan ten huwelijk via TikTok,” zegt medelid van het oudercomité, Evelien Schelfhaut. “Hij kon door de coronapandemie namelijk niet langskomen op de speelplaats. Dit jaar kan dat wel, dus houden we een groot feest.”

Billie staat links op de foto 

Billie staat links op de foto ©  Patrick De Roo

Jihane en Chaima uit het vijfde leerjaar 

Jihane en Chaima uit het vijfde leerjaar ©  Patrick De Roo

Beste jaar ooit

“Het is het beste jaar ooit”, zegt Talboom. “De 450 kinderen, waaronder heel wat broers en zussen, hebben wel 2.315 dozen wafeltjes verkocht.” “Daarom organiseren we naast de ceremonie ook een dikke fuif vanmiddag”, zegt Schelfhaut. “Bij een trouwfeest moet er natuurlijk gedanst worden, en we vinden het fijn dat we dat dan voor de kinderen kunnen organiseren.”

De kinderen zijn alvast blij met het bezoekje. “Abby en Koekie zijn heel verliefd”, vertelt Billie (5) uit de derde kleuterklas. “Dat zie je omdat ze elkaar veel knuffels geven en zo. Van de twee vind ik Abby eigenlijk het leukst, omdat ze een mooie kleur heeft.” “Ik vind het Koekiemonster vooral heel schattig”, zegt Jihane (11) uit het vijfde leerjaar. “Hij is er voor de kleuters, maar ook wij geven hem een knuffel wanneer hij langskomt”, zegt ze.

En hoe het verhaal van Koekie en Abby verdergaat? Dat komen de kinderen volgend schooljaar te weten.

Liesbeth Talboom 

Liesbeth Talboom ©  Patrick De Roo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio