Deze zomer stelde Beer 4 Nature het stuk bos in Geel-Bel al open voor recreanten. 

Deze zomer stelde Beer 4 Nature het stuk bos in Geel-Bel al open voor recreanten. © rr

Beer 4 Nature lanceert Beerfunding met hulp van Thuis-acteur Raf Jansen

Mol, Balen, Geel -

De Kempense brouwers van Beer 4 Nature willen een extra stuk bos aankopen in de Galbergen in Mol en lanceren daarom deze week een nieuwe Beerfunding. Ze willen tegen 21 december 20.000 flesjes bier verkopen. Thuis-acteur Raf Jansen helpt hen met een infofilmpje.

Onder de naam Beer 4 Nature brouwen Kevin Vleminx uit Olmen (Balen) en Mollenaars Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof speciaalbieren. Met de winst kopen ze stukken bos. Daarmee willen ze de ontwikkeling van duurzame natuur verbeteren en tegelijk mensen de kans geven om in die bossen te bewegen.

Ondertussen heeft Beer 4 Nature al stukken bos in Geel-Bel en op de Galbergen in Mol aangekocht. Nu willen de brouwers een nieuw stuk bos op de Galbergen kopen. Daarvoor starten ze een nieuwe Beerfunding. Dat is een crowdfunding waarbij je biertjes in de plaats krijgt. Zo willen ze tegen 21 december nog 20.000 flesjes verkopen. De bieren van Beer 4 Nature zijn te koop bij de lokale drankencentrales, horeca, supermarkt en hun webshop.

Bekende Balenaar

Om de actie extra in de verf te zetten, zet Beer 4 Nature een bekende Balenaar in. Raf Jansen is bij het grote publiek vooral bekend als Dieter uit de serie Thuis. In enkele filmpjes zet hij op een ludieke manier Beer 4 Nature in de kijker.

Op dit moment heeft Beer 4 Nature zes bieren in het assortiment, waaronder Ne Kemping, Toekan, Hert, Voske en Flamingo. Het zesde bier is Wisent, een volle quadrupel bourbon infused van 9%. Ondertussen ontwikkelen de drie brouwers nog een zevende bier dat er volgend voorjaar aankomt. (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio