Evelyne Van Landegem samen met enkele van haar collega’s voor de versierde entree van haar winkel. 

Evelyne Van Landegem samen met enkele van haar collega’s voor de versierde entree van haar winkel. ©  Dirk Vertommen

Handelaars geven mee cadeaus weg om jarige zaak van collega te vieren

Mechelen -

Na de gedwongen sluiting door corona is de solidariteit onder handelaars groot. Dat bewijzen de Mechelse middenstanders die mee cadeautjes weggeven om de vierde verjaardag te vieren van L’eef, de kledingzaak van hun collega Evelyne Van Landegem (31).

Sven Van Haezendonck

In oktober 2017 ruilde Evelyne haar job als advocaat in voor een nieuw avontuur. Ze maakte haar droom waar en opende in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen een kledingwinkel voor dames. “Voor de verjaardag van mijn zaak doe ik altijd graag iets origineel. Door corona hebben mensen veel lokale handelaars gesteund en daar willen we hen voor bedanken en belonen”, legt Evelyne uit.

Voor de vierde verjaardag bedacht de onderneemster een concept om vier cadeaupakketten te verloten onder haar klanten. Iedere giveaway bestaat uit telkens vier geschenken. “In elk pakket zit er een waardebon van mijn winkel, maar ik vroeg ook aan twaalf collega’s uit de buurt of ze wilden meedoen”, zegt Evelyne.

De collega-handelaars reageerden enthousiast en toonden zich gul. Margaux Quirin bijvoorbeeld, die afgelopen lente herenmodezaak ACE. opende, geeft een waardebon van 100 euro weg. Zaakvoerster Eva Devisch van kinderkledingwinkel Goldfish zorgde voor een cadeaubon van 150 euro. “Het pakket met de hoofdprijs is 450 euro waard. Mede dankzij de collega’s kan ik heel mooie Mechelse prijzen weggeven van heel leuke handelaars”, vertelt Evelyne.

Bloemist Vincent Moens uit de Guldenstraat kleedde de entree van haar winkel kleurrijk aan. Klanten krijgen tijdens het Warm Welkom Weekend sowieso 10% korting en L’eef doet hen ook een zelfgemaakte leefgirl-pet cadeau.

LEES OOK: Mechels Warm Welkom Weekend verrast bezoekers met muziekacts, circusoptredens en flashmobs

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio