De regenboogbank was afgelopen zomer een initiatief voor Veerkrachtig Ginderbuiten. 

De regenboogbank was afgelopen zomer een initiatief voor Veerkrachtig Ginderbuiten. © Tommy Maes

Radio 2 zet Veerkrachtig Ginderbuiten in de kijker

Mol -

Radio 2 strijkt op woensdag 20 oktober neer op de speelplaats van basisschool Klim-op in Mol Ginderbuiten. De radiozender maakt van 12 tot 13u een uitzending over het project Veerkrachtige Dorpen, dat onder meer in Ginderbuiten loopt.

Met het project Veerkrachtige Dorpen willen Rurant en de provincie Antwerpen in samenwerking met de lokale bevolking en het gemeentebestuur het dorpsleven extra schwung geven. De gemeente Mol wil voor elk gehucht een traject van Veerkrachtige Dorpen opstarten. Zo lopen er al trajecten in Gompel en Ginderbuiten.

Radio 2 Antwerpen zet op woensdagmiddag 20 oktober Veerkrachtig Ginderbuiten in de kijker met een reportage over hoe de inwoners de komende jaren een aantal uitdagingen willen aanpakken. Vanop de speelplaats van basisschool Klim-op worden enkele inwoners van Ginderbuiten geïnterviewd, onder wie Benny Geens van Lichtstoet Ginderbuiten, juffrouw Chris van basisschool Klim-op en een leerling van de leerlingenraad.

Het Veerkrachtige Dorpen-traject van Ginderbuiten werd in mei opgestart. Door corona verliep het eerste deel van het participatietraject deels fysiek en deels digitaal. Op 2 december van 19.30u tot 21.30u vindt nog een vierde sessie van het participatietraject plaats. Afgelopen zomer werd al een eerste actie opgestart met de regenboogbank, waarbij inwoners van Ginderbuiten elkaar konden ontmoeten en hun dromen over hun dorp konden bespreken.(mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio