Het uiteinde van de ecotunnels is niet toegankelijk.

Het uiteinde van de ecotunnels is niet toegankelijk.© Neel Vermeiren

Recent aangelegde ecotunnels zitten vol zand en zijn niet bruikbaar door de beestjes

Wuustwezel -

De vier amfibieëntunnels die zijn aangelegd onder de Kampweg doorheen het Groot Schietveld zijn nog steeds niet bruikbaar voor de dieren. De tunnels zitten vol zand en de toegangen zijn niet opengemaakt.

Einde juni 2021 zijn de werken voltooid voor de heraanleg van de Kampweg tussen Brecht en Wuustwezel. Waar deze gewestweg het militair domein doorkruist zijn vier kleine ecotunnels aangelegd. Die dienen om amfibieën en andere kleine dieren deze weg veilig te laten oversteken. Maar de tunnels zijn nog steeds niet bruikbaar.

Het was Bruno Fiesack (Plus) die in de gemeenteraad de kat de bel aanbond. “Amfibieëntunnels zijn een permanente oplossing voor migratieproblemen van amfibieën”, zei hij. “Ze kunnen zo veilige manier de andere kant van de weg bereiken. Maar die tunnels werken niet omdat de ingangen vol zand zitten.” De fractieleider van Plus wil dan ook dat het college er bij het Vlaamse gewest op aandringt om dit in orde te brengen.

Er werden vier ecotunnels aangelegd onder de Kampweg.

Er werden vier ecotunnels aangelegd onder de Kampweg. © Neel Vermeiren

“Dat is al gebeurd”, antwoordt schepen van Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V). “De aannemer wacht op de levering van materialen. Hij hoopt dit nog dit jaar of begin volgend jaar af te werken. De aannemer zal nog een begeleidingstrechter maken aan het uiteinde van de tunnels en de tunnels reinigen. Verder bekijken we nog met de aannemer hoe de hoogteverschillen tussen rijbaan en oprit worden opgelost. Wij blijven deze zaak op de voet volgen.”

Op sociale media is er weinig begrip voor deze situatie. Op facebook vragen zich velen af waarom dit niet in één keer gebeurd is. “Al vier maanden liggen deze ecotunnels, die heel wat geld hebben gekost, er onbruikbaar bij.” (vw)

Brun

Bruno Fiesack kaartte het probleem aan in de raad.

Bruno Fiesack kaartte het probleem aan in de raad. © rr

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio